mandag den 31. oktober 2011

Hvis man enten gad eller var (helt vildt) rig

...så kunne man enten
a) strikke sådan en smuk kjole som denne Sonia Rykielmodel her eller
b) købe den her
Er den ikke bare den fineste feminine efterårskjole?

Jeg drømmer videre og strikker på et pandebånd.....Sikken ironi!

Kassetænkning

Allerførst skal I have virkelig mange tak for hjælpen med at sætte ord på, hvad der lige præcis er essensen af Karlssons Kludeskab. Jeg blev virkelig glad for jeres mange ord.

At omsætte dem i foto var straks værre!!

Når jeg puttede alle tingene på pladen så det bare enormt rodet ud, så det blev et lidt mere barberet billede, end jeg egentlig ønskede mig. Men dog med hovedelementerne fra jeres punkter kombineret med min egen følelse af at sidde på Odensesiden af skærmen og blogge af hjertet. Nu er det sendt afsted og det bliver ikke anderledes. Imorgen må I kigge med og jeg kan fortælle helt præcist, hvad den konkurrence der går ud på.

Undervejs havde jeg sjov med at finde ting frem og line dem op. Her er et par skud af afstikkerne.


søndag den 30. oktober 2011

Vil du hjælpe mig?

Jeg er igang med at lave et billede, der skal fange essensen af, hvad min blog handler om. Det er til den der konkurrence jeg har skrevet om i det indlæg, der hedder 'Hvem konkurrerer du egentlig med?' Ligger lige to-tre indlæg længere nede, hvis du orker at scrolle...
Alle deltagere er blevet bedt om at indsende et billede, der beskriver ens blog. Måske har du også set det på en ganske særlig wunderbar blog?;)
Jeg er kommet lidt bagud og skal have det klar til i morgen, så nu halser jeg lidt forpustet derudaf.

Men.

Fra min side af skærmen handler min blog jo om alt det, der giver mig hjertebanken. Og det er virkelig virkelig virkelig mange ting. Jeg kan selvfølgelig ikke lægge det hele op til foto, og så tænkte jeg, at jeg da selvfølgelig spørger jer, der læser med her, om I vil række mig en hjælpende hånd.

Nåmmen, vil du det så?

Vil du skrive de 3 første ting, du kommer til at tænke på i forbindelse med min blog. Det behøver ikke være en fysisk ting, måske en følelse eller stemning, så må jeg jo se, om jeg kan finde den ting, der lige præcis symboliserer dét.

Tusind milliarder tak på forhånd:)

Det på billedet er bare de ting, der lige lå nærmest.

lørdag den 29. oktober 2011

Halloween - the easy way

Vi kompenserer for den manglende Halloweenfest ved at smutte under, hvor gærdet er højest. Igår snittede vi lygter til trappen og idag har vi bagt helt almindelige kardemommeboller med masser af farligt og gement hvidt hvedemel. I anledningen er de blevet pyntet med kakaoglasur og skal nydes med barnefaderen, mens jeg drikker portvin et andet sted i byen.

Ahhh:)

Skal vi strikke en hue sammen? Her er en Grand Prix opskrift

Nu har jeg jo fablet om de huer jeg har strikket i snart mange indlæg og det er vist ved at være på tide, at jeg sætter mit kamera, hvor mit tastatur er. Eller hvad det nu hedder...

Det er ikke verdensklassebilleder (knipset et kvart sekund i Disney Sjov mod lovning af ekstra slik i koppen!), så kig mere på mønster og pasform end på farverne, m'kay?

Jeg har døbt huen 'Grand Prix', fordi jeg kom til at tænke på bakketoppe og Bjergkøbing Grand Prix, da jeg strikkede alle de små takker, der går hele vejen rundt på mønsteret.

Jeg har noteret alt, jeg har foretaget mig undervejs, tjekket efter, trevlet op, talt om og strikket igen. Og nu er jeg temmelig sikker på, at den er der, opskriften. Hvis du har lyst til at teststrikke Grand Prix huen er du hermed inviteret!

For at strikke huen skal du kunne følgende:
-strikke ret
-strikke vrang
-slå om pinden
-tage masker ud/lave udtagninger

Hvis du ikke kan endnu, er youtube garanteret din ven og så vil du hurtigt se, hvor nemt det er. Når du har luret teknikken, håber jeg vi ses her igen.

Jeg har strikket den i str 2-4 år. Hvis det er for småt til dig, så prøv med større pinde og/eller lidt tykkere garn. Det er en hue - ikke raketvidenskab!

Er du klar?

 GRAND PRIX HUE I EASY-PEASY MØNSTERSTRIK
Størrelse: Passer en hovedomkreds på 50-52 cm
Garn: Madonna fra Permin. 50% uld/25% alpaka/25% mohair, løbelængde ca. 115 m
Forbrug: 50 g. (1 ngl)
Pinde: Rundpind 4½ (40 cm) og strømpepind 4½
Strikkefasthed: 20 m x 26 p glat = 10 x 10 cm på pind 4½

Slå 76 m op på rundp 4½. Strik 1 omgang glat  og fortsæt i rib (2 r, 2 vr) til stykket måler ca. 4 cm. Der strikkes nu 1 omgang glat samtidigt med at 14 m tages ud jævnt fordelt = 90 m.

Fortsæt derefter i følgende mønster:

1. omg: *slå om, tag 1 m løst af, 2 r sm, træk den løse m over, slå om, 7 r* gentag fra *-* (gælder alle steder i opskriften, hvor * optræder)
2. omg: alle m ret
3. omg: strik som 1. omg
4. omg: alle m ret
5. omg: *3 r, slå om, tag 1 m løst af, 1 r, træk den løse m over, 3 r, 2 r sm, slå om*
6. omg: alle m ret
7. omg: *4 r, slå om, tag 1 m løst af, 1 r, træk den løse m over, 1 r, 2 r sm, slå om, 1 r*
8. omg: alle m ret
9. omg: * 5 r, slå om, tag 1 m løst af, 2 r sm, træk den løse m over, slå om, 2 r*
10. omg: alle m ret

Gentag de 10 omgange i alt 3 gange.
Herefter strikkes der omgang nr. 1, 2, 3, 4 og 5 som ovenstående. Fortsæt således og skift til strømpepinde, når det føles for for irriterende at fortsætte på rundp.:

6.a omg: *2 r sm, 2 r sm, 6 r* = 72 m på pinden
7.a omg: *2 r, slå om, tag 1 m løst af, 1 r, træk den løse m over, 1 r, 2 r sm, slå om, 1 r* NOTE: I stedet for den sidste retmaske strikkes 3 r sm med de 2 første m på 8.a omg.
8.a omg: *3 r sm, 5 r* NOTE: Den første 3 r sm på pinden er dem du lige har strikket i slutningen af 7.a omg. = 54 m på pinden
9.a omg: 2 r sm, slå om, tag 1 r løst af, 2 r sm, tag den løse m over, slå om *3 r sm, slå om, tag 1 r løst af, 2 r sm, tag den løse m over, slå om* Når der er 4 m tilbage på pinden strikkes 3 r sm og den løse maske tages over = 36 m på pinden
10.a omg: *2 r sm*
11.a omg: *2 r sm*

Bryd garnet og træk det igennem alle maskerne. Træk hullet til og hæft enderne godt. Pynt med sløjfe, kvast, badges, pompomer eller hvad du nu har allermest lyst til.

God fornøjelse - den er hurtigt strikket. Promise!

Hvis jeg er så heldig, at du tester den, må du meget gerne lægge et link til din færdige udgave i kommentarfeltet, så bliver jeg rigtig glad:)

Laber lørdag derude! Jeg skal drikke portvin i aften med veninder jeg har kendt snart halvdelen af mit liv - der er optræk til tømmermændsstrikkerier imorgen. So long:)

fredag den 28. oktober 2011

Timing?

Ha! Jeg sidder og griner lidt af det her indlæg. Når jeg er uden en stabil internetforbindelse og kun periodisk med brugbar computer, så foregår det meste af mine skriv på bloggen via min telefon. Den kan jeg så til gengæld ikke fatte at kommentere fra, heller ikke på min egen blog. Min tid bruger jeg som jeg selv lyster og jeg har pivhamrende travlt med alt muligt liv herude på den side af skærmen, der trods alt er den v/r-igtigste!!
Det jeg griner ironisk af er, at jeg med største tilfældighed overhovedet har skrevet et indlæg om en blogkonkurrence (som jeg kan fortælle mere om på tirsdag kl 9 nul dut), og nu, hvor jeg sidder med en tyvstjålet computer (Hr. Karlssons) og surfer blogs, læser jeg rundt omkring, at der er dårlig stemning, hvis man ikke svarer tilbage, når nogen kommenterer på ens blog og at der er en mærkelig konkurrence om at være populære.

Come nu on, mand!

Om man svarer eller ikke svarer, er der vel lige så mange grunde til som der overhovedet findes blogs til. Og så ganget med en 3-4 stykker, for der kan da være mange forskellige og skiftende årsager til, at man ikke gør det.

Periodisk.

Her på Karlssons Kludeskab skyldes det aldrig manglende vilje, men manglende alt-muligt-andet. Mest tid. Ofte kombineret med en hukommelse demente griner hånligt over...

Men lov mig lige én ting - det må aldrig nogen sinde komme til at handle om, at de her er sure, vel?
Men helt alvorligt.

Der var virkelig No Pun Intended med mit indlæg. Jeg skrev først og surfede bagefter. Og hey, tjek lige kommentarerne på indlægget, for du kan faktisk vinde den sejeste blog som du kan stille op til 10000000meter blogsvømning med ovre hos Mrs. Mojo!

Så tror jeg da nok lige der kom sukker på de bær, hva ;)) <---NB! se, hvor jeg blinker! Det er for at punktere evt. dårlig stemning med skælmske blikke ;) Igen!

Og så gi'r jeg en snaps i baren, hvis du stadig er lidt hængemulet i det.

Hvem konkurrerer du egentlig med?

Jeg er eksklusive computer, men inklusive svingende internet. Så får man pludselig så meget tid foræret til at give mails og anden tekst på nettet en ekstra tanke. Lige nu sidder jeg derfor og finpudser min strikkeopskrift med tungen lige i munden, mens jeg tænker lidt grundigere over en mail jeg modtog for et stykke tid siden. Mailen gjorde mig både glad og lidt tungsindig, for dens klare budskab var en konkurrence mellem bloggere.

Jeg blev glad for mailen fordi:
-nogen læser med og anerkender, at bloggen har en form for værdi på den ene eller anden måde, uanset hvilken slags læser man nu er.
-min blog kan være med til at skabe en ønsket trafik til et givent site. Uanset om jeg vælger 100% frit på hylden og med hele hjertet eller om jeg modtager noget for at skrive helt ærligt om, hvad søren jeg mener om et bestemt produkt. Begge dele har jeg det helt fint med, for begge munder ud i fri tekst.
-min blog inspirerer. Også andre end mig selv i det øjeblik jeg sidder og deler det, der får mit hjerte til at slå hurtigere.
Det er det sidste punkt her, der er min absolutte drivkraft, min yndlingsbenzin, min foretrukne skrivenarko.

Og det er også dét, der får mig til at vende tilbage til mine yndlingsblogs igen og igen og igen. Ikke altid med en kommentar, men jeg surfer derfra med et fuldt hjerte og en taknemmelighed jeg ville ønske jeg havde tid til at udtrykke dagligt hos den enkelte. Uden at virke creepy stalkeragtig, ikk?

Jeg glædes langt ned i maven over, at så mange mennesker i blogland (jeg syr et vinterovertræk til din bil, hvis du finder på et mere appetitligt ord end blogland) hver dag er med til at inspirere hinanden i positive ord og billeder. Også selvom man aldrig har set hinanden i øjnene og måske aldrig kommer til det.

Men den der mail...
Den gjorde mig også lidt tung om hjertet og lidt tøvende, fordi dens ærinde som sagt var en konkurrence.

Om hvem, der har den bedste blog.

Og så er vi altså derhenne, hvor min indre alarm går igang. Jeg er nemlig ret sikker på, at jeg ikke gider ræset med at være bedre end andre. Det giver sådan nogle trælse udformninger på albuerne og korter med garanti også et års tid af i den anden ende.
Hvem jeg stensikkert godt gider konkurrere med er til gengæld mig selv, sagde hunden. Det har dog i det mindste en fornuftig gevinst på både korte og lange baner og genererer med garanti en masse skønne kemiske reaktioner i kroppen.

Jamen, hvorfor har du dog så sagt ja til at deltage i sådan en konkurrence, spørger du måske.

Det har jeg, fordi jeg har et ønske om, at det smitter. Både det med at leve et liv med flittige hænder (goddag, indre mormor, sikken et udtryk) og at udtrykke sig kreativt. Men lige så meget fordi jeg håber, at den øgede fokus min blog vil få, kan være med til at sende trafik i de retninger jeg ønsker. Og nu er det selvfølgelig ret træls jeg ikke kan linke via telefonblogging, men arlså - jeg vil da ønske, at det får flere mennesker til at kigge forbi julemarkederne og møde en masse andre kreative mennesker der, hilse på en blogger eller ti og måske blive inspireret til selv at træde ind i dette skønne univers. Jeg håber mine sponsorer får en masse nye gæster. Jeg håber Hr Karlssons MoSpace eksploderer i donationer til kampen mod prostatakræft. Jeg håber min blogrulles skribenter får flere gæster, som de så kan omsætte og forvalte som de nu lyster.

Så på den måde der. Ik'å?!

Jeg synes det giver god mening at stille sig i solstrålen, hvis man sørger for at iføre sig reflekterende outfit, så en masse andre også kan nyde godt af det.

Hvad synes du?

(hmmm, jeg havde kun lige et billede af et par rønnebær at sætte på, men måske er det faktisk ret passende??)

torsdag den 27. oktober 2011

Wow!

Ja, så præcist kan jeg altså udtrykke følelsen af at have sat en ekstra nøgle i nøglebundtet....man har vel ordet i sin magt!

TAK for jeres mange lykønskninger her og der og alle vegne:) I har jo ret- det ER fedt.

Og nu kører jeg i IKEA. Bare så I ved det. Det er den i Odense, så bevæg dig trygt afsted, hvis du skal i en af de andre.

Tøffe-tøffe-tøffe. (Det havde lydt sejere, hvis jeg skrev wroooooom, men jeg er altså meget forsigtig i bilen.)

tirsdag den 25. oktober 2011

Pas på!

Det er en dejlig og helt ukendt fornemmelse at stå med dette stykke papir i hånden. Motorsagkyndige syntes jeg udviste godt overblik og overskud i trafikken og at jeg kørte roligt. Men han har selvfølgelig heller ikke mødt mig på cykel endnu...

I morges fortalte jeg Ella, at jeg skulle ud at køre bil senere sammen med en politimand. Hendes reaktion var ikke som ventet og jeg er også bange for at jeg må skuffe hende lidt:

*GISP* Lover du at fortælle mig det, hvis han er flot?

Det nåede jeg ikke helt at koncentrere mig voldsomt meget om, men det er jo heller ikke det vigtigste. Det er sådan noget man har mere tid til at lægge mærke til, når man sidder på passagersædet og det er SLUT for mig nu:)

(at du ved det, Ronni!)

mandag den 24. oktober 2011

Det ender med at blive en opskrift på en hue...

...det kan bare godt være lidt svært at se lige nu, indrømmet.

Skal vi ikke bare sige, at når jeg får den skrevet ned, så er den godt gennemstrikket!

2 vr sm, slå om, 2-indt.

Jeg har groet et par strikkepinde i stedet for fingre det sidste stykke tid. Den ene hue efter den anden blæser af pindene i rasende fart og jeg synes hele tiden jeg finde noget nyt, der må afprøves. Måske skulle jeg snart kaste mig over noget andet end huer? Måske skulle jeg snart vise de huer frem jeg blærer mig sådan med?

Her er lidt af det jeg drømmer om at strikke i nogle overskydende timer af døgnet....som om! Strik tager tid og lige for tiden tager strikken min nattesøvn. Det er virkelig et skråplan, men jeg kan ikke lade være med at nyde det lidt alligevel....!
Billedet er lånt her.

Billedet er lånt her.
Billedet er lån her

Jeg har lavet en masse strik med hulmønster nu og jeg tror jeg er ved at være klar til at bevæge mig ud i noget mønsterstrik. Jeg drømmer om at strikke denne her i Pippimønster.

Jeg har aldrig tidligere interesseret mig for strik på så nørdet et plan som Trine (i min bog er det er en kompliment at sige nørd om nogen), så hun grinte højt ad mig, da jeg sagde 'Se! Pippistrik!' på en gåtur i Horsens. 'Nejnejnej, det er ikke blot Pippistrik, men et oldgammelt nordisk mønster', blev jeg belært.
Så nu ved du det også.

Men inden jeg kaster mig over mønsterstrik, skal jeg lige teste en opskrift fra Meraki på et par mønsterstrikkede benvarmere.


søndag den 23. oktober 2011

Gaveshopping i fantasifuld keramik

Jeg har lige modtaget en mail med et udvalg af noget af den keramik som fantastiske Helle D medbringer på det første julemarked på Torvet 6 i Horsens. Søger du praktiske oplysninger, så klik på den fane øverst i bloggen, der hedder 'marked'.
Hvis du blot skal ha øjnene forkælet, så tjek lige disse vældigt appetitlige billeder af aldeles bedårende, fantasifuld keramik.

GODT jeg er på gave med mig selv til jul, når man nu er holdt op med at tro på julemanden....

Lokke, lokke, lokke. Kom nu, søde Frida

Jeg har prøvet alt, men det her er vist det tætteste jeg kommer på at få den seneste hue, der har forladt pindene, på Frida.
Jeg har strikket helt klassisk bølgemønster i en gammelrosa merinould, blød som bare pokker. Kanten er afsluttet med en neonkoral-agtig farve i CottonBaby fra Gepard.

Jeg overvejer stadig om det er en strikket sløjfe i neonkoral eller en ordentlig kvast med mest af ulden og en mikrosmule af bomulden, der skal være sidste hånd på værket....hmmmm...
Jeg strikker lige en hue mere, mens jeg tænker over det.

lørdag den 22. oktober 2011

Min mand kan! Noget om at redde liv med skæg

Det her er et lidt langt indlæg, men det er weekend, så måske har du mere tid til at læse det nu, end i hverdagen? Desuden kan du være med til at redde liv, hvis du læser med til sidste punktum.
Det håber jeg, at du vil.

Jeg starter lige et lidt andet sted: Der er kommet et nyt fjollet konceptprogram på tv på en af reklamekanalerne. Jeg har kun set reklamer for det, så jeg kan ikke sige noget fornuftigt om selve programmet (jeg har dog en snigende fornemmelse af, at det i det hele taget kan være svært at grave noget fornuftigt frem dér....), men jeg har dog nået at fange, at det går ud på, at kvinden hepper helt vildt meget på sin mand og så drikker han f.eks. vandet fra et glas med Bockwürstpølser og så vinder man (formentligt, har som sagt ikke set programmet) penge eller en rejse eller et eller andet i den dur. Programmet hedder 'Min mand kan!'

Hvis Ronni nogensinde begiver sig ud i at drikke pølsevand, så kan jeg på forhånd garantere, at jeg ikke er at finde på sidelinjen med 'go! go! go!' Nok snarere 'adr! adr! adr!' Og 'glem alt om at blive snavet i gulvet, før du har datet din tandbørste rigtig grundigt!'

Men når han kaster sig ud i at gro en kæmpe fed (og muligvis/sandsynligvis uklædelig) snegl på overlæben for at gøre opmærksom på mænds helbredsproblemer, så skal du edderbankeme se mig heppe!

I løbet af november, der meget passende er omdøbt til 'movember', lader han (over)skægget stå og uploader billeder til sin 'mospace'-profil (der stadig er ret våd bag ørerne, men det starter jo også først 1. november), og hjælper derigennem via donationer med at sætte fokus på mænds helbredsproblemer. Og det er jo ikke fordi mænd bliver mere syge end kvinder (med undtagelse af den frygtede mandeinfluenza, der er slem for hele familien!), men de er ikke lige så gode til at gøre noget ved det, komme til lægen, blive undersøgt, tage vare på sig selv, tage det i opløbet, snakke om det som vi kvinder er, og derfor er der f.eks. flere mænd end kvinder, der dør af hudkræft til trods for, at der er flere kvinder, der rammes af denne kræftart.

Det er da tankevækkende.

Der er mange afarter af denne skrækkelige sygdom, men en enkelt af dem rammer kun mænd, nemlig prostatakræft.

den danske udgave af movemberbevægelsens hjemmeside kan man læse følgende:


Hvert år i november beder Movember mænd over hele verden om at anlægge overskæg for at skabe opmærksomhed og indsamle vigtige midler til støtte af mænds helbredsproblemer, specielt prostatakræft.

Den 1. november tilmelder mændene (Mo Bros) sig på Movember.com med glatbarberet ansigt, og i løbet af måneden anlægges et elegant overskæg. Med støtte fra kvinderne i deres liv, kendt som Mo Sistas, samler Movember Mo Bros måneden igennem penge ind i takt med skægvæksten gennem sponsorater og donationer. Fakta og statistik om prostatakræft taler for nødvendigheden af at skaffe økonomisk støtte og opmærksomhed omkring sygdommen:

• I gennemsnit dør 1 mand hver 8. time i Danmark af prostatakræft
• Prostatakræft er den hyppigst forekommende kræftsygdom blandt mænd i Danmark
• 20.100 mænd lever med prostatakræft i Danmark
• I Danmark bliver 3.700 mænd hvert år diagnosticeret med prostatakræft. Det er mere end 10 hver dag
• 1.120 mænd dør hvert år i Danmark af prostatakræft


(Min fremhævning med fed) 

Normalt giver jeg jo ikke Ronni meget spalteplads her på bloggen, hverken i ord eller billeder, men når det handler om noget med så megen tyngde, så har jeg tænkt mig at lade jer kigge med på forandringen fra lækker semihipster mand til lækker landbetjent fra Vardeegnen.


(Min fremhævning med fed)

Jeg er -og har altid været- ret fascineret af ansigtsbehåring (på mænd, fortrinsvis), så jeg ser frem til en måned med tiltagende sjov vækst under hans næse, når vi bevæger os ud i grænselandet for socialt acceptabel hårvækst.

Jeg er sikker på, at det vil bringe mange grin og undrende blikke frem og jeg synes han er MEGAsej, at han tør. Alt sammen i den gode sags tjeneste.

Som Ronnis gode ven sagde til ham, dengang han klippede sig skaldet: 'Dét er toppen af selvtillid: at turde klippe sig grimmere!', så synes jeg, at det er toppen af sejhed at lade skægget gro så vildt, at man helt sikkert høster bøvede kommentarer (også fra konen) i en hel måned, men at man gør det for at hjælpe med, at så få som muligt dør af prostatakræft.

Hvis du kom helt hertil i teksten, synes jeg også du er sej!

Lidt mindre sej end Ronni, men stadig sej;)

Men hey! Måske er din mand også ret sej? I skrivende stund er der 424 danske Mo Bros. Er din mand nummer 425? Så kan vi jo være Mo Sistas sammen!! Læg endelig link herunder, hvis du er!


Nåmmen, det var den der donation du kom fra....! Ethvert bidrag tæller.
TAK!

torsdag den 20. oktober 2011

Kig væk nu, Mie!

Det her indlæg må ikke læses af alle! Hvis du kan svare nej til følgende, kan du trygt læse videre. Hvis ikke, så skal du straks finde en anden blog at søge kreativ inspiration på!
Og nu til det du IKKE må kunne svare ja til:
-du er gravid
-meget!
-du bor i Odense
-din veninde hedder Rie
-din søn hedder Carl Ewald. Ja, nu begynder feltet jo at indsnævres kraftigt...
-splinten i din mave skal hedde Ingemarie
-du hedder Mie

Hvis du kan svare ja til samtlige udsagn herover, så luk dette skærmbillede NU!

Kig VÆK!

Mie!

Her er din barselsgave fra vores fælles veninde nemlig.

Håndbroderet rangletræ. Fås ikke finere.

onsdag den 19. oktober 2011

Gave fra fortiden + en guddommelig duft af kage

Nøj, hvor vi holder efterårsferie herhjemme. Jeg kan ikke mindes, hvornår jeg sidst har spist kage hver dag igennem så mange dage i træk.

Det er faktisk lidt skønt. Badevægten har jeg gemt i skabet, selvfølgelig. Skal man synde, skal det være uden skelen til den dårlige samvittighed. Ellers er det jo ikke sjovt....

Egentlig skulle det her slet ikke handle om kager, men om en lækker taske i kernelæder som mine forældre forærede mig i weekenden. Godt nok har de allerede foræret mig den en gang før, for cirka 17-18 år siden, da jeg gik i gymnasiet, men den er så god, at den nok kan tåle at blive foræret til mig endnu en gang.

Jeg håber I også nyder efteråret, hvis I ikke er så heldige, at det kan kombineres med noget ferie.

Nå, jeg må løbe, her dufter utrolig meget af ingefær, kardemomme og kanel ude fra køkkenet. Jeg må ud at se, om det mon er Verdens Bedste Kanelbullar som Ronni bager.

lørdag den 15. oktober 2011

Dagens hue

Jeg elsker pind 7! Igår strikkede jeg en helt enkelt hue til Sofia og idag har jeg kastet mig over et bladmønster fra Lene Holme Samsøes 'mere feminin strik'.

Jeg elsker når strik går hurtigt:)

fredag den 14. oktober 2011

Anlæg til strik

Når man nærmest skvatter over en garnforretning med minus 75% på ALT, kan man godt komme til at glemme en lille smule, at der er en væsentlig forskel på at have anlæg for strik i modsætning til at lægge an til strik!

Men hvor der er vilje, er der en hue, som man siger.....

torsdag den 13. oktober 2011

Jubeldans for fuld skrue med høj musik! Julemarked i Horsens faldt nu i allersidste hak!

Jeg skal virkelig koncentrere mig om at sidde pænt og stille for at skrive det her ordentligt, for hele min krop er spændt som en fjeder og jeg gør vold på den for at den ikke skal springe op og hoppe og danse og hvine og gakke helt ud af begejstring.

Jeg prøver at kaste mig ud i en rolig forklaring alligevel. Bær lige over med mig, hvis armene kommer til at ryge i vejret en gang eller to, ikke? Eller jeg misser en ti-femten kommaer. Igen.

Som I måske ved, så bygger jeg julemarkeder i Horsens sammen med Trine. Idag har Trine haft et møde med vores kommende udlejer med absolut gunstigt udfald og det er derfor med allerstørste fornøjelse, at jeg kan afsløre, at markederne vitterligt kommer til at ligge i hjertet af Horsens, nemlig på Torvet 6.

Lige klods op og ned ad latinerkvarteret med de små finurlige butikker.

Og med tilhørende strøgkunder.

Wauw!! Strøgkunder!! Dét glæder jeg mig edderbankeme til at parre med et julemarked i den lækkerhedskaliber vi laver sammen med de skønneste udstillere.

Lokalerne er lyse og flotte med store vinduer med lækkert lysindfald. Lige nu hænger der vidunderlig kunst på væggene af PHUCISME. Det synes vi vældigt meget, at de gerne må lade hænge:)

Det er noget af en kontrast til de markeder jeg har været projektleder på her i Odense, hvor det jo var gamle og charmerende, men kolde og uoplyste, pakhuse på havnen, der dannede rammen. Og hvor man ikke sådan bare lige kom daskende forbi på en hyggetur søndag formiddag. Jeg er meget spændt på at se, hvordan kombinationen af julemarkeder med funky stemning og mennesker, der ellers ikke lige gik og vidste at de skulle til julemarked de weekender vil spænde af...

Og om et kvart sekund skal jeg sætte kommaer og fortælle det hele lidt struktureret i et nyhedsbrev. Hvis jeg da ellers kan skrive for bare jubel:)

Hvis du vil vide mere om det hele, så kan du tilmelde dig nyhedsbrevet lige her og du kan som sædvanligt også følge med på facebook.Det sidste vil jeg også være glad, hvis du vil fortælle dine venner om. Altså facebooksiden. Det betyder nemlig ikke kun noget for mig, men også for alle vores udstillere. Er du en af de heldige udstillere, der skal sælge ræven ud af bukserne i november eller december, så er du naturligvis mere end velkommen til at bruge Popops facebookvæg, hvis du vil fortælle noget om dine produkter eller andet, der er markedsrelevant.
Og hvis du VIRKELIG vil vide, hvordan dén nisse skal barbereres (!), så kan du også tilmelde dig dette fabelagtige arrangement i Horsens, hvor Karen Klarbæk kommer og øser generøst af sin viden om netop at sælge ræven (eller røven som Trine godt tør skrive;)) ud af bukserne.

Og så er der blogbadges. Lige om lidt. Til at sætte på din blog eller din hjemmeside. Så hedder det vel hjemmesidebadges, egentlig? Fortæl alverden, at du skal med på årets labreste julemarked! Der mangler en dato på det, der ligger øverst her, men det var bare for lige at sætte de hårde facts op lidt hurtigt, hvis du nu hellere selv vil lave et end vente på vores. Så kan du jo selv skrive de datoer på, hvor du kommer:)

YAY:))

Vi ses!


onsdag den 12. oktober 2011

Vroooooooooommm!! + noget om skammelige billeder

Nåmmen, så bestod jeg jo den der teoriprøve igår og er nu blot en tur på køreteknisk anlæg og 2 sølle køretimer fra at stå med et bevis i hånden, der giver mig ret til at føre et stykke automobil.

Sandsynligvis.

Jeg skal jo lige bestå den køreprøve, der hører til.

Og selvom det egentlig er den jeg 'frygter' mest, eller i hvert fald mere end jeg gjorde teoriprøven, så er der dog mindst én ting, der gør mig væsentlig mere rolig og det er, at køreprøven i det mindste foregår i min egen samtid i noget trafik, der er genkendeligt, fordi jeg både udgør og bevæger mig rundt i den dagligt.

Det gør teoriprøven til gengæld ikke!!!
Jeg synes faktisk politiet burde skamme sig over at bruge så elendige, kornede, uskarpe billeder, der i bedste fald er lige så gamle som mig! Jeg sad allerforrest og måtte flere gange virkelig knibe øjnene sammen for at se, hvad (fanden) der foregik på den cirka 60 x 80 cm store skærm. Med lysbilleder! Og båndoptager!! Indtil flere gange begyndte mit vintagehjerte at slå hurtigere i begejstring over de fine veteranbiler, men det er jo ikke meningen under en teoriprøve, vel?
Det kan umuligt vælte budgetterne at få knipset nogle mere tidssvarende billeder. Jeg tror måske ligefrem det kan gøre det lidt lettere for dem selv? Og måske ville færre dumpe?

Just saying...

Og hvis jeg vinder i Lotto køber jeg sådan en vintage Fiat 500 og drøner ud i den moderne trafik med den. Minus på motorvej. Da foretrækker jeg en, der er lidt nyere over det hele og den står allerede i carporten og venter og venter og venter på mig:)

mandag den 10. oktober 2011

Mandagshjælp

Nogle gange skal man lissom ha et lille puf for at komme igang eller bare komme i ryk.
Hvis du har en af de dage, så kommer der her en lille, kort video, der kan hjælpe med en op- eller nedtælling, whatever works for you.
Når vi kommer til 4, så starter du.

Okay?

Værsgo!

søndag den 9. oktober 2011

Lange arme, korte ærmer

Min store pige vokser så umanerligt hurtigt, at vi faktisk er løbet tør for sweatre, hættetrøjer og deslige til hende! Hun har bladret i mine sybøger og blade idag for at finde en model hun ku tænke sig at have på. Hun har nået en alder, hvor mine anstrengelser meget nemt kan være total spild af tid - man aner aldrig, om det man laver til hende, falder i god jord. Så hellere tage hende med på råd fra start fremfor at lave overraskelser!

Meeeeeen, jeg synes nu godt den her kunne bruge lidt flere feminine detaljer.

Tør jeg mon?

Hvis den bliver god, skal jeg til gengæld storproducere!!

lørdag den 8. oktober 2011

Denim, silke og nitter i håret

Sofias hårbøjle blev rigtig fin og hun har haft den på hele dagen. Det er nok den største kompliment jeg skal regne med at få for den....!
Jeg kan ikke få taget et billede med min iphone, der IKKE får det til at ligne, at jeg har tabt tre stykke tyggegummi i midten af rosetten. Sofia kan ikke stå så bumstille som det åbenbart kræver. Og jeg er for doven til at hente det rigtige kamera, det er jo weekend, ikk?

Her er der et billede, hvor man kan se, at det ER nitter og ikke tyggegummi og et, hvor Sofia har den på, men hvor nitterne ser mærkelige ud.

Og ja, det ER mascara mit seksårige barn har under øjnene - det var meget vigtigt at tage sig ordentlig ud, for at gå ud og samle visne blade til en stor krans til døren. Så er man åbenbart blevet en af dém; en af dem, der har krans på døren og en af dem, der har hysteriske pigebørn med tøj- og makeupkrise!

(nej, hun bruger ikke makeup, hvis du sidder og tænker det! Men jeg sagde jo det var weekend, ikk? Så må børnene også lave andre ting, end de må i hverdagene. I hvert fald i casa Karlsson)

Hårpynt til rå, men alligevel ret så nuttede piger-WIP

Vi fik ikke lavet noget fælles børnekrea igår, selvom jeg ellers havde proklameret, at jeg ville lave rosethårbøjler med de bløde bøller. De ville hellere bage kage og læse bøger.
Idag er jeg så bare selv gået igang, nå!

Jeg kan ikke linke fra telefonen, men tjek http://pimpmeupondetour.blogspot .com ud fra i går aftes. Der er en fremragende DIY på de fine rosetter.

Jeg har viklet sort sandvasket silke med rå kanter om hårbøjlen og rosetten laver jeg i kanter fra noget denim. Midten vil jeg forsøge at afslutte med en af de slags nitter jeg har.
Sødt, uden at dryppe af sukker.

Jeg håber de gider bruge den! Ellers gør jeg det selv:)

fredag den 7. oktober 2011

Stop (ikke) og nyd udsigten!

Først blev jeg fascineret.

Så blev jeg gennemblødt.

Storbymennesker har vidst det længe: Provinsen er noget man skynder sig igennem...

Fredagskrea med ungerne

Sofias veninde har glemt den her hårbøjle hjemme hos os. Jeg har studeret den lidt og det ser ud til at være så let at lave sådan en, at selv børnene kan være med.
Jeg har lovet at hente dem tidligt idag, så vi kan hygge i eftermiddag. Og så tror jeg da nok lige, der er pluspoint på morkontoen, hvis jeg kan hive grej frem til at skabe sine egne dullesager. Jeg indrømmer gerne, at mine unger er de mennesker i hele verden jeg allerhelst vil imponere. Måske fordi det er så satans svært??

Hvis der kommer brugbare resultater ud af det (one never knows - hverken med det ene eller det andet!), fortæller jeg gerne, hvordan vi har gjort, så andre også kan få flere point.

Ps. Jeg synes, at det er lidt sjovt, at iPhone foreslår 'fredagsbar med ungerne' i stedet for 'fredagskrea'. Lad os håbe det ikke bliver nødvendigt!

torsdag den 6. oktober 2011

Tidsrøvertip du måske bliver glad for

Ja, egentlig ved jeg ikke om det mon ikke er lidt tarveligt at videregive tips, der bare stjæler endnu mere af ens tid?

Men altså.

Alligevel.

Jeg mener, JEG er jo glad for at have opdaget, så måske kunne du også være det?

Sagen er, at jeg har downloadet en lille fin Pinterestapp, så jeg kan have min inspiration med mig overalt. Total casual pinning. Her er et par pins jeg lige har pinnet og taget screendump af med min elskede iPhone ( tak, Steve. Rip!) Jeg aner ikke på forhånd, hvilken rækkefølge de kommer i. Det er det eneste skidt ved den nyeste version af bloggerapp'en. Måske lægger vi ud med en lækker mand, måske med en ræv. Foxy, under alle omstændigheder!

Aner du ikke, hvad jeg taler om, så tryk på mit Pinterestlink under mit profilbillede og kom selv igang med at samle din onlineinspiration et andet sted end på din harddisk.

Happy pinning!

onsdag den 5. oktober 2011

Dekotesting i hvidt og pailletter

Det nærmer sig hele tiden mere og mere, det der jul. Igen i år laver jeg jo marked, det bliver i Horsens og det er sammen med verdens dejligste Trine. Og der skal selvfølgelig dekoreres smukt og hvidt i de lokaler vi skal være i.
Idag har jeg testfoldet et par 'snefnug' til guirlander. Jeg har lagt vægt på hurtigt resultat, snarere end smukt resultat, da det bare er en test, men hey - det er så pivnemt, at det næsten ikke kan gøres sådan VIRKELIG grimt. Men det er selvfølgelig heller ikke testet på børn endnu.........!

Idag har virkelig været en dag, hvor alt er gået perfekt og bare har flasket sig! Ja, det lyder af blær, men helt ærligt - hvor tit har man chancen for at sige, at det HELE bare spiller?! Der har sågar været kage til kaffen, hvabehar!
 Det er om at blære sig mens man kan og så ellers nå at dukke sig for Nemesis, hvis den har planer om at ramme en i nakken.

Ovre på facebooksiden for Popops.dk går det også rigtig godt og der er ved at være godt gang i brugen af væggen. Endnu et sted, der har kaldt mit smil frem idag.

Hvis du gerne vil være udstiller, så er det også om at få kridtet skoene, for det begynder at snerpe til. Så tænk i fred, men ej for læng, ik'å :) Send en mail på popops.dk@gmail.com

Og ha så lige selv en laber dag!Hej Holland!

Jeg mailabonnerer på en lækker æstetisk hollandsk blog, Lille Lykke, der er dedikeret til den skandinaviske stil.
Idag hoppede jeg lige lidt på stolen, da jeg modtog dagens indlæg i min mailbakke, for der var jo sørme min reol aka. Lynreolen!

Caroline, der skriver bloggen, mener, at den vil passe fint ind i et lidt større arbejdsrum. Her vil jeg bare lige indskyde, at mit 'lille værksted' vitterligt ER 'lille'.

2,7 x 3,5 meter og så er vindueskarmen også talt med.

Det er med vilje, jeg ikke har fotograferet resten af rummet, hvis I forstår sådan en lille én....

Jeg ved ikke om min stil er særligt skandinavisk, men jeg er jo skandinav, så jo, måske? :) 

TAK, Caroline, for at vise min lynreol frem til dine læsere også:)

Online samtidig med dig

Blog-arkiv

Søg i Karlssons Kludeskab (blog)

Indlæser...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...