søndag den 31. oktober 2010

Skyggespil

Sofia har lige opdaget at hun er ret sej til at lave skyggefigurer og så længe solens stråler faldt på væggen i går hyggede hun sig med at forme noget her-og-nukunst på væggen.

Her er den udvidede version af den klassiske kanin, nemlig Den Klappende Kanin
 Eller hvad med Den Kødædende Dinosaur, Der Ikke Har Nogen Tænder
og En Fugl Der Basker Med Vingerne
Jeg skal afholde mig fra at komme ind på klassifikationens vanskeligheder, men nøjes med at nævne Jorge Lois Borges, der beskriver et fiktivt kinesisk leksikon således:
Dyrene opdeles i dem der (a) tilhører kejseren, (b) de balsamerede, (c) de dresserede, (d) pattegrise, (e) havfruer, (f) fabeldyr, (g) løse hunde, (h) dem som er inkluderet i denne klassifikation, (i) dem der skælver som om de var gale, (j) dem som findes i store mængder, (k) dem som er malet med en ganske fin kamelhårspensel, (l) etcetera, (m) dem som lige har slået vasen itu, (n) dem som på afstand ligner fluer.

Og så taler vi ikke mere om det.....!

lørdag den 30. oktober 2010

Basisingrediens: Tid!

Hvem skal mætte de mange munde på julemarkedet? Alle de sultne udstillere og besøgende, der er vilde med gode råvarer, der præsenteres på en facon, der er uprætentiøs uden at være kedelig - hvem skal tage sig kærligt af deres smagsløg? Hvem kan løfte opgaven?

Vi spurgte Brian Matzen fra Alfred og Kamilla og han sagde 'Ja! I kan regne med mig!'

Det er vi meget glade for og hvis du kigger forbi her, så vil du helt sikkert forstå hvorfor!
Dansk uden at være tungt, fransk/italiensk uden at blive højtravende.

Vi har givet ham helt og aldeles frie hænder og det er jeg sikker på, at vi ikke kommer til at fortryde et sekund.

Jeg er mindst lige så spændt som alle andre, der slå vejen forbi Odense havn til julemarkedet d. 19. 20. og 21. november!
Spændt, men tryg. Det må da være den bedste kombi!

Håndarbejde hitter!! Artikel i Berlingske

At håndarbejde hitter er vi jo mange, der længe har vidst. Jeg er rigtig glad for, at der er et stigende antal, der får øjnene op for det. Ikke bare fordi det giver øget fokus på os, der også skal leve af det, men også fordi jeg ønsker at dele glæden ved noget, der betyder så meget for mig.


Idag er den artikel jeg snakkede om for et stykke tid siden så kommet i Berlingske og jeg synes den er blevet SÅ god! Både selve hovedartiklen, men også de mindre interviews med mig og 2 andre kreative kvinder, Pernille Kristensen og Malene Møller. Jeg ved ikke om de ligesom jeg hedder mere end det artiklen oplyser....Jeg hedder jo udover Rylander også Karlsson.....

Hvis du også har et kreativt hjerte, der banker inderligt for håndarbejde i mange former, så må du altså ikke snyde dig selv for en virkelig velskrevet artikel af journalist Sanne Hukiær Christensen. Ned til din bladhandler efter den!

PS: glemte helt at nævne, at jeg er ret taknemmelig for beskæringen af mit billede, så man ikke kan se alt det stof, der ligger på lur lige bag mig!!

fredag den 29. oktober 2010

Aaaaaaand ACTION!

Jeg vidste slet ikke, at jeg havde begået en julekjole, før I sagde det, men nu, hvor den er på og i fuld galop kan jeg da egentlig godt se, at den har visse julekvaliteter.

Skal vi sige, at den nu er testet for rummelighed og bevægelsesfrihed?


Og godkendt, ser det ud til!

Kan det friste med en god kop kaffe?

Jeg har ellers altid været en tepige, men efter jeg er blevet mor til 3 er jeg blevet MEGET glad for kaffe!! Og jeg er altså også lidt kræsen med det: Det skal være GOD kaffe. Faktisk kan en god kop mokka redde en lang dag og jeg er derfor ualmindeligt glad for, at der på Pakhus 16 julemarkedet bliver mulighed for at springe termokaffen over. Jeg ved nemlig lige præcis, hvor jeg skal stille mig i kø for at få nogle af de bedste bønner i flydende form.

Kent Kaffe kører sin lille vogn ind i pakhuset og brygger kaffe til os alle sammen! Jeg synes simpelthen, at det er intet mindre end fantastisk! Det er med til at give den helt rette stemning og en skøn måde at få serveret sin kaffe på, der passer helt ind i den stil vi kører markedet i med fokus på noget andet end det du er vant til at se.
Billedet herunder er fra et event ved Eremitageslottet sidste år, det var blot for at vise vognen frem.

Og i skrivende stund er jeg så træt, at jeg næsten kan dufte de nyristede bønner fra det midtfynske mikroristeri.

Fik jeg sagt, at det er økologisk fairtradekaffe, og at den derfor kan nydes med god samvittighed?
Dælme god narko, det kaffe dér!

Ps. Du skal selvfølgelig heller ikke gå sulten rundt på markedet og imorgen fortæller jeg dig, hvem der sørger for den gode mad på Fyns lækreste kreative julemarked med de dygtigste udstillere!

torsdag den 28. oktober 2010

Bamse bor i Odense!

Inden vi drog til foto idag, knipsede jeg lige et hurtigt billede af min venindes ungers legehus. Og kan man næsten være mere heldig?

Selvfølgelig kan skorstenen falde ned! Det er gennemført til mindste detalje, selv døren i de forskellige blå nuancer.
Jeg er blevet helt legehusinspireret idag og måske skulle jeg snart invitere min far herud til 'en kop kaffe' *host-host* i haven?

Foto med de små kageelskere vel overstået

Idag var jo dagen, hvor Frida og min venindes datter, Luka, skulle holde teselskab i legehuset hos Pernille Albers til hendes næste bog.
Og det gik sådan nogenlunde.

Altså de gjorde alt det, man kunne forvente af dem......
Åd af dekorationskagerne, havde snotnæser, slog sig og fik skrammer og skreg i vilden sky, når deres mødre ikke var i nærheden.
Alligevel synes jeg de ser vældig nuttede ud som de står der i legehuset og forbryder sig mod kagerne.

Jeg glæder mig rigtig meget til at se de færdige billeder som er skudt af Nina fra Skovdal & Skovdal. Dem I ser her er jo bare taget af mig og jeg følte mig ultraamatøret i det mens jeg sneg mig til at knipse lidt med mit meget almindelige kamera ved siden af hendes porschekamera!

Hvis jeg ellers har hørt ordentligt efter, så kan bogen vist fås i januar, men hæng mig ikke op på det.

Jeg har jo syet tøjet (som man kan se bedre på de professionelle fotos!), men jeg har også lavet skyen, der hænger inde i legehuset og den lille krans med fuglen på døren.

Det var rigtig sjovt at være med til og det bliver så spændende at se den bog, altså!! Der er også nogle billeder af mig, der sidder og hygger med både Frida og Luka under et tæppe på en bænk. Jeg skulle sidde med en kop kaffe i en farverig kop og så skulle Frida kigge op på mig, men hun ville hellere smage på kaffen (!) og så måtte vi prøve med Luka. Hun nægtede også at kigge på mig! Jeg havde ellers taget ret pæn makeup på. Gjorde åbenbart ikke det store indtryk på dem.

Jeg ville bare lige dele lidt fra en rigtig hyggelig dag med jer.

Til slut er der lige udsigten fra Pernilles have, der er ret ok - selv i kedeligt efterårslys!
Og til allerallerallersidst kan du læse en lidt ældre artikel om Pernille Albers her. Husk at se alle billederne via linket lige under hovedbilledet.

onsdag den 27. oktober 2010

Sneak peak på flere stjerner

Mere Liberty, flere stjerner og flere skæve applikationer med gul kontrasttråd.
Sort bomuldsvoile fra Stof2000 med de fineste stjerner på. Man kan også få det i en lys lilla.

Kjolen skal bruges til dette bogprojekt.

tirsdag den 26. oktober 2010

FUNCH made with love - give away hos Karlssons Kludeskab

Kan man andet end være vild med den her idé fra Henriette Funch, der står bag det danske børnetøjsmærke FUNCH:

FUNCH er børnetøj fra hjertet. FUNCH handler om, at det vi pakker vores børn ind i, skal være det bedste, det blødeste og det lækreste. FUNCH handler om kvalitet, og om at design og udtryk skal fylde mindre end de børn, vi pakker ind i tøjet, men stadig være så lækkert, at vi ikke kan undgå at få øje på det. FUNCH handler om økologi og modige valg i en tid, hvor det er nødvendigt at tage stilling. FUNCH handler om nærhed; til kunder, leverandører, samarbejdspartnere og til vores børn.
Funch er børnetøj lavet med kærlighed: Til børnene, til designet og til vores omverden.

Prøv lige at læse det en gang til. Ja, det er da lige præcis sådan børnetøj skal være. Med plads til at være i mere end en forstand.

FUNCH er en lækker netshop med lækre bløde økologiske sager til både piger og drenge. Jeg kender selvsagt ikke meget til drengelinjen, men det her pigetøj kan jeg rigtig godt lide.


Og så er der alle de lækre basisbluser, leggings, bløde haremsbukser og hvis du som mig også er vild med stjerner, så vil du også kunne lide at høre, at der er et lille stjernebroderi forneden på bl.a. kjolerne herover. Mmmmm, pænt!

Og så kan du vinde et gavekort til netshoppen! Yay!
Du skal bare skrive en kommentar her på indlægget inden fredag d. 12. november udløber for at være med i konkurrencen om et gavekort på 300,- til FUNCH.
Du får ikke ekstra lodder for at tilmelde dig som fast læser på min blog, men det ville gøre mig glad, hvis du har lyst. Jeg er sikker på, at Henriette heller ikke har noget imod, hvis du tilmelder dig hendes nyhedsbrev.

Må den heldigste mor vinde!


PS: Hvis du vil linke til give awayen fra din blog er du mere end velkommen til at låne billederne herover.

Syr du i samme rille? Inspiration til nye mønstre

Kender du det med, at man har syet de samme bukser halvfjerdstusinde gange (mindst)? Selvom der unægteligt kan være en tilfredsstillelse i nogle gange at komme hurtigt fra start til slut, så kan man godt få lyst til at sy noget HELT andet og efter mønstre man ikke selv har lavet eller bare kender ud og ind.

Jeg ved, at rigtig mange syr efter Onions mønstre og de er også rigtig fine og nemme at gå til. Men kender du mon Ottobre? Det er et finsk blad, men bare rolig - teksten er på engelsk, så du støder ikke på mange ö'er ä'er og en vrimmel af y og i lige efter hinanden. Jeg er sært fascineret af finsk, det er altså et pudsigt sprog.
Nåmmen, Ottobre kan altså noget andet. Mønstrene er mere detaljerede og der er fine vejledninger med i alle bladene til de mere komplicerede ting. Dog synes jeg, at modellerne nogle gange er lidt for brede i det til mine meget aflange børn. Men det er jo nemt at justere, heldigvis.
Her er efterårsudgaven.

Jeg vil prøve at sy sutskoene deri, men i en lidt ændret udgave. Havde jeg drengebørn ville jeg kaste mig over et par Long Johns = lange underhylere! Jeg synes der er kommet så mange lækre jerseystoffer i butikkerne efterhånden.
Noget andet jeg godt kan lide ved bladet er, at man kan se mønsteroversigten på nettet, inden man køber det i kiosken.
Selvom  mønstrene er fine, er der altså noget med stofvalget.....jeg ved ikke om, det er noget særlig finsk, for jeg kender ikke vældig meget til finsk mode, men det virker altså lidt kluntet på mig. Jeg har svært ved lige at sætte en finger på det, men måske er det sådan lidt som børnetøj var i Danmark for 5-8 år siden? Men altså kun i materialevalg/farver og kun på nogle af tingene.

Jeg kender en, der er rigtig glad for at sy efter Ottobres mønstre og hun er rigtig god til at fortælle lige præcis hvilket mønster hun har brugt, når hun har syet, hvis man selv har lyst til at prøve det af. Måske kender du allerede Astrid, der forbinder prikkerne, men ellers synes jeg du skal hoppe over og hilse på hende.

mandag den 25. oktober 2010

Skal vi lige tage det i den rigtige rækkefølge? -inspiration til indedage

Jeg ved det godt - det SKAL være efterår, før det kan blive jul og selvom regn og rusk aldrig bliver min favorit, så er der dog visse ting, der kan forsøde det hele lidt, blandt andet et lækkert magasin! Og det behøver ikke være på glittet papir for at kvalificere sig til inspiration, hvis du spørger mig. Her er et som dine unger med garanti ikke kommer til at krølle siderne i eller tegner briller og blå tænder på alle menneskerne.

Og med Halloween lige om hjørnet (hvis man er til den slags) kunne jeg da godt finde på at ønske mig en ny lampe til vores lege/hyggerum eller få lyst til lidt ekstra af de søde sager. Det kan jo alligevel først ses til bikinisæsonen og den ligger jo heller ikke liiige om hjørnet....
DER MÅ IKKE SLIKKES PÅ SKÆRMEN!!!
Sweet Paul er et fantastisk onlinemagasin og du kan finde de lækreste opskrifter på alt fra kage (uhmmmmmm!) og gryderetter, der virkelig får tænderne til at løbe i vand og mildner aversionen mod årstiden en smule. I hvert fald min!

Enjoy!

Julen kommer stensikkert også i år og du skal da med!

Og den kan bare komme an, kan den! Jeg er beredt!
Papir, over sized pailletter, sjove skæve stikninger (det er faktisk lidt svært at sy skævt!!) og glimmerlim og så er årets julekort klar.Jeg kan godt lide det naivistiske udtryk de har fået og jeg er blevet så glad for det der papirdimseri, at jeg nu har brugt 3 limstifter op!! For mig er det en lidt stor ting!
Jeg sælger dem i Kunstfabrikken, Kochsgade 101 i Odense og på vores kreative julemarked i Pakhuset på Odense havn d. 19., 20. og 21. november. Vi har stadig pladser tilbage, men du skal til at skynde dig, hvis du stadig er lidt vægelsindet om, hvorvidt du skal have en stand eller ej.

Send mig en mail på karlssonskludeskab@hotmail.com, hvis du vil vide mere.

Alt for længe siden!

Idag skal jeg ses med en dejlig gravid veninde, som jeg ikke har set i alt alt for lang tid. Når vi er sammen plejer det at stå i kreativitetens, hyggens og kaffe/tedrikningens tegn og jeg har svært ved at forestille mig, at idag skulle være anderledes.

Egentlig ville jeg finde et sødt lille billede af en rapand og sætte ind, for det er selvfølgelig Rappedikke, der kommer, men istedet fandt jeg noget bedre på flickr, der fuldstændig opsummerer vores dage sammen:
Don't keep calm and carry on.

Billedet er lånt her. If you want me to remove the image please let me know and I'll grab my eraser right away!

søndag den 24. oktober 2010

Libertysheriff - en lille vest til en kommende bog

I næste uge skal Frida og jeg og min veninde og hendes datter på en lille opgave. I virkeligheden er det kun de to små, der egentlig skal noget, men mødrene skal jo også med. De små basunengle skal nemlig fotograferes til en ny bog som Pernille Albers er igang med at lave. Og de skal selvfølgelig klædes lækkert på og det job har jeg fået, jubiii!! Og jeg har endda fået helt frie hænder til det! Det gør det jo blot dobbelt så sjovt!

Hvad det endelige outfit kommer til at bestå af, afslører jeg naturligvis ikke endnu, men den lille vest her må I godt se.

Den er syet i dyb hindbærfarvet twill med stjerner i rød Wiltshire fra Liberty. Den er foret med Libertyen og den har kanter med små lilla zigzaglidser bag Libertyskråbånd.
Det er en rigtig vintervest, for den er quiltet med polarfleece. Det kan jeg godt lide at bruge til nogle (ikke alle) quiltninger, hvor resultatet gerne må have lidt mere 'krop'.
Stjernerne er frihåndsklippede for at få det skæve og tilfældige look og så er de kantet både inde på selve stjernen og udenom med knaldgul tråd.

Jeg tror det er efteråret, der får mig til at arbejde i pangfarver.

Kryds fingre for godt vejr i næste uge, så de to små fedtører kan tage sig bedst muligt ud!

Karlssons løsning på uønskede vinduer

Da vi bankede pudsen af væggene i vores køkken for snart lang tid siden, fik vi en kedelig overraskelse lige midt på den ene væg - her var der nemlig et vindue! Ud til kældertrappen! Et vindue!??? Og da jeg så dette indlæg hos Julia kom jeg til at tænke på, at der måske kunne være andre, der mere eller mindre frivilligt laver om i deres køkkener i deres gamle huse og finder pudsigt placerede vinduer.

Her er en minibilledekavalkade over den løsning vi fandt på og som i princippet fungerer helt fint. Jeg skriver 'i princippet', for det var meningen, at der skulle 3 hylder mere op, men min far har bortført dem for længe siden for at save dem af i den rette længde. Mon ikke vi snart får dem igen, når jeg nu drister mig til at skrive om det på bloggen? ;) <--det er en smiley, der blinker, far. Det er sådan en Mogens Lykketoft også lærte at lave i går aftes, hvis du så den udsendelse på DR2? Ja, det er noget pjat! Det med smileys, altså. Hylderne modtages med ydmyg tak.

Nåmmen, det er ret simpelt. Der skal bruges en mdfplade, et par hængsler, nogle magnetdimser og lidt tavlelak. Vips har hullet i væggen fået en dobbeltfunktion.

Jeg håber det kan tjene til inspiration...

Vi er i hvert fald glade for det. I princippet.

Online samtidig med dig

Blog-arkiv

Søg i Karlssons Kludeskab (blog)

Indlæser...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...