torsdag den 30. september 2010

Vil du hjælpe?

Vi er blevet færdige med flyers til vores julemarked i det røde pakhus på Odense havn. Vi gør vores ypperste for at sprede budskabet, men hvor gerne vi end vil, så kan vi ikke nå alle kroge. Måske kan du?
Vil du hjælpe med at fortælle om markedet, der hvor du færdes, så har jeg (med kyndig teknisk hjælp!) lagt en pdf på markedssiden. Vi vil være meget taknemmelige for hvert eneste print, der hænges op, hvor vi ikke selv kan nå!

Bemærk, at den er henvendt til besøgende og at alle udstillere også skal være der fredag 10-12 til et særarrangement, som I også hører nærmere om.

Lad mig endelig vide, hvis der er nogle problemer med pdf'en.

Og tak! Tak for al hjælp! Tak for mails med kloge spørgsmål og kommentarer. Jeg er helt overvældet over den enorme opbakning fra alle, udstillere, besøgende og samarbejdspartnere. TAK!

onsdag den 29. september 2010

Lumsk solskin


Selvom der er noget særligt ved lyset, der afslører årstiden, så kunne man altså godt tro, at det er varmt udenfor, når man sidder inde og kigger ud. Fordi jeg ved, at det er løgn, har jeg startet årets vanteproduktion op. Jeg har klippet en god stak og de er alle sammen (indtil videre) i dejlig blød babyfløjl, foret med polarfleece som mellemfor og inderst er der de smukkeste Libertystoffer.
Jeg eksperimenterer med applikationerne på vanternes spidser og på den måde ender alle par med at være unika.

Nogle af dem skal med på julemarkedet på Odense havn og andre igen ender som (forhåbentligt) fortryllende forelskelser på amio.dk.

Her er et smugkig på et enkelt par. Libertys 'strawberry thief' i lilla og mørk lilla babyfløjl.
Blogger driller, så jeg kan desværre ikke uploade så mange billeder som jeg gerne ville. Æv!

tirsdag den 28. september 2010

All the luck in the world - fantastisk blog!!

Idag har jeg praktiske opgaver en masse, der ligger og venter på mig, så derfor vil jeg blot lige dele denne absolut fantastiske blog med jer. Jeg er også ved at rydde lidt op i alle de bogmærker jeg har på min computer og jeg flytter lige så stille og roligt alle mine blogs på blogrullen over på en separat side, så det er muligt at se alle de steder jeg henter min daglige inspiration.

Tilbage til bloggen, der hedder All the luck in the world. Den er skrevet af hollandske Jane. Hvis du er til vintagefund, der er røget en tur i den store indiegryde, så er jeg sikker på, at du vil elske den!
Her er upcyclede sager som du aldrig har set dem før.
Hun har selvfølgelig også en etsyshop, hvor du kan finde sagerne. Hvis du har spenderbuksen på, så er det her virkelig kræs. Ih, altså! Jeg kunne se det hele bo herhjemme hos os!

Enjoy!
Foto: All the luck in the world

mandag den 27. september 2010

Dyr, man kan sove i

Ja, det er en spøjs titel og det er da heller ikke mig, der har fundet på den.
På inspirationsjagt i gamle Alt om håndarbejde fra 70'erne faldt jeg over bl.a.denne sovefisk.

Er den ikke for skøn? Er det ikke præcis sådan en man ville ønske, at ens egen mor havde syet dengang og som ens børn så kunne arve nu? Jeg ved godt nok ikke lige, hvornår man ville få den brugt, sådan for alvor, men herlig er den i hvert fald!

Jeg kommer sådan til at tænke på dengang jeg var lille og elskede at ligge på det varme badeværelsesgulv efter badet, helt pakket ind i håndklæder. Mmmmmmm.....

søndag den 26. september 2010

Søndagssyslen med gaveskjulerier

Længe har jeg haft et kræmmerhus inde i hovedet. Jeg kan godt høre, hvordan det lyder og nej, jeg har ikke drukket snaps (idag), men mon ikke I ved, at jeg mener sådan i overført betydning.
Idag fik jeg omsat billedet i tekstiler og selvom jeg startede ved nummer 2 og ikke 1 (2-taller er pænere end 1-taller), synes jeg det tegner godt.

Kræmmerhuset er vatteret og foret. Det er blevet rigtig lækker-chunky og jeg har klippet til en lille serie. Jeg har køkkentern i rigtig mange farver efterhånden og som I vist godt ved, så er det noget af det jeg aldrig bliver træt af. Det er jo pænt sammen med ALLE slags stoffer.
Der er plads til store gaver. Det er jeg sikker på, at mine piger sætter pris på!

Karen Marie Dehn og mere keramik

I fredags mødte jeg med denne underskønne dame (!) og efter en god snak om vores små verdensfirmaer på Cafébiografen gik vi lidt rundt i byen og snakkede videre og bryggede på kreative idéer. Vi havde kun 2 timer til rådighed og de forsvandt som dug for solen, æv. Heldigvis er det ikke sidste gang vi får lejlighed til at møde hinanden. Der ER altså noget ganske særligt magisk over, når billeder og bogstaver på en blog transformeres til et ægte menneske.

På vores lille stroll, nåede vi ind i Dina Vejlings lækre butik med dansk kunsthåndværk. Og der var sørme nogle øreringe af Thora Finnsdottir og så kom jeg til at tænke på, at der vist stadig ligger lidt Formlandbilleder på min computer som jeg har snydt jer for. Thora havde nemlig også en skøn lille stand der med både brugskunst i form af vaser og lækre smykker. På væggen hang hendes afgangsstykke og når jeg ser billedet får jeg altså sådan lyst til fløderand! Slurp! Jeg er vild med de organiske levende former på hendes porcelæn.
Høstanemoner i helt hvide vaser. Det er mit billede, der er lidt skidt i farverne..
Thora Finnsdottir
Killer halskæde som Pernille i øvrigt købte
Uhmmmm, hvor er frugtsaucen?
Thoras side er ikke oppe endnu, men du kan jo holde øje med den. Det kan du gøre lige her.

lørdag den 25. september 2010

Er du en dame?

Jeg er bange for, at jeg uforvarende er kommet til at fornærme nogen ved at kalde dem for damer. Ja, galt afsted kan man jo altid komme. Jeg mener det absolut positivt, måske sådan lidt i sjov, men aldrig nedsættende.
Men de vil altså hellere være kvinder. Eller piger.

Det siger vel en del om vores identitetsfølelse om vi er damer, kvinder eller piger. Er det fordi at stereotyperne på ovenstående er henholdsvis en blåhåret, der går med pumps med forgyldt hælkappe, en, der holder total hairpeace og småhader mænd en lille smule og den sidste er en kropshårsforskrækket yngling, der frygter rynker og slapt maveskind?
Sofias kommentar til billedet: Hvis mormor er det med candyflosshår?

I min verden er damer, dem, der bærer elementer fra både piger og kvinder i sig, men på en afbalanceret og rummelig måde, så der er plads til de forskellige 'roller'.

Hvad er din opfattelse af de 3 betegnelser. 'Er' du den ene mere end den anden, hvis overhovedet nogen af dem? Er du noget helt andet? Og vil du dele det her og gøre mig klogere på, hvorfor det, der virker flatterende for nogen kan virke fornærmende for andre.

fredag den 24. september 2010

Musik og pailletter - et godt makkerpar

Jeg ønsker mig en iphone! Indtil jeg køber en, så forbereder jeg mig på dens ankomst ved at sy en lille fancy sovepose til den. Jeg ved den passer helt præcist, for jeg har testet den på Ronnis iphone, som er længere end ipod'en her. Pudsigt nok betakker han sig for pailletter i slangeskindsmønster (forstå det, hvem som kan) så denne lille sovepose kan nu istedet tjene som beskyttelse for min ipod.

Den mangler en strop, som skal være i den samme lilla Liberty strawberry thief som jeg har foret den med. Som mellemfor har jeg brugt polarfleece, så den hverken fryser eller pådrager sig flere skader som det slag den har fået i det ene hjørne.
Måske når jeg at sy den færdig i weekenden. Jeg har jo børn, så man ved aldrig!

torsdag den 23. september 2010

Så blå som de fås

Jeg har haft Ella med på arbejde de sidste par dage. Hun har feber.
Så nu har jeg altså udover en trold på 11 måneder også en 3½ årig med på job! Fileme godt, at jeg har så rar en chef aka. migselv.
Men jeg kan jo ligeså godt vænne mig til det, for vi har først en plads til Frida i vuggestuen fra 1. februar. gulp.....Har jeg nævnt, at jeg er taknemmelig for, at Ronnis arbejde giver ham mulighed for at være hjemme 3 dage i streg efterfulgt af 2 arbejdsdage. Ahhhh, ret rart at kunne deles på den måde.

Og hvad har det så med overskriften at gøre? Ikke noget, andet end det lige var den vej, min hjerne tog fingrene med ad, da jeg kom til at tænke på det blå jeg ville skrive om. Det blå sidder nemlig i Ellas øjne. Hun er det mest blåøjede af vores børn - i helt praktisk forstand. Jeg har ikke redigeret billedet andet end at skåne jer for snotnæse, som jeg har klippet af. Farverne, lys eller andet er der ikke pillet ved. Jeg elsker at kigge i de øjne og selv, når de hænger, synes jeg de stråler.

Jeg trænger til at dele

I de sidste mange indlæg har der ikke været noget hånadarbejdsmæssigt fokus og jeg savner det. Der er ikke et eneste af mine indlæg som jeg nogensinde har skrevet som jeg har lyst til at slette eller som jeg kan sige ikke er skrevet med glæde og fornøjelse. MEN jeg savner at dele nogle tips og tricks med jer. Lave anvisninger på, hvordan man syr dette og hint. Og det er ikke fordi jeg ikke laver guides. Jeg holder dem bare for mig selv lidt endnu.
Jeg håber jeg snart kan dele lidt med jer igen og give tilbage for al den inspiration jeg selv henter rundt omkring.

Det eneste jeg kan dele idag er disse notesbøger. Dem er jeg selv ret glad for.
Ikke bare på grund af de mange fine farver og det unikke udtryk som hver enkelt får, men lige så meget fordi det er er hverdagsting (så'n forholdsvis hverdagsagtig....) som har fået nyt liv i stedet for bare at ryge ud efter endt 'liv'. Se et andet godt eksempel på den slags lige her.
Papir og æske fra Rie Elise Larsen

tirsdag den 21. september 2010

ENDELIG! - Billeder INDENI pakhuset!

Idag lykkedes det ikke blot at komme ned i pakhuset, det lykkedes også at få taget nogle billeder INDEFRA!!
Det er ikke uden en vis angst og bæven, at jeg viser dem frem, for jeg håber, at I også kan se kvaliteten i det rå rum.

Okay, here goes:

Havde jeg været mere snedig havde jeg taget et billede med en person på, men for at give lidt perspektiv ift. størrelse, så når mine 172 cm ca op til den nederste firkantede metaldut på væggen.
 Kan du se det for dig med smukt håndværk i mange afskygninger i den ene stand efter den anden? Jeg kan i hvert fald sagtens og jeg glæder mig sådan til at se det endelige resultat.

Vi arbejder på højtryk og jeg drømmer om det om natten. Det er heldigvis gode drømme og ikke mareridt! Hvis du har sendt mig en mail, som jeg ikke har nået at svare på endnu, så kan du være forvisset om, at der også er plads til dig. Jeg har ingen mails i spamsuppen og der er mail på vej til alle. Jeg er den eneste, der besvarer mails ang. markedet, så jeg håber du vil bære over med, at det ikke kommer som skidt fra en spædekalv. Men det kommer!

Vi arbejder også på, at få noget grafisk materiale på plads, så du kan printe invitationer og praktisk info ud, ligesom en lille fin knap, du kan sætte på din blog og linke hertil også er på vej.

I skrivende stund er det sidste tegnefilm på Disney slut for idag og jeg skal stoppe børn i nattøj, i seng og synge sange og forsøge ikke selv at gå i brædderne imens! Puh, kender du de dage? Sjove, men hårde!

mandag den 20. september 2010

Grønne turkiser - et farveparadoks?


Et knyttet armbånd med en lækker flad sten har pyntet mit håndled i den sidste måneds tid. Ligeledes har det pyntet på en dejlig pige, der endda har været så sød at flashe det på sin egen blog også i dette indlæg, hvor du kan se det 'in action'.

Jeg har derfor efterfølgende fået en del mails om, hvor det fine armbånd kan købes og hvad det skal koste at erhverve sig sådan et. Armbåndet kan købes lige her og den eneste grund til, at du ikke har kunnet finde det i nogle af mine shops skyldes simpelthen, at jeg ikke har fået lagt det ind endnu! Armbåndet koster 249,- inkl. moms og forsendelse og jeg har 11 tilbage.

Jeg afsender inden for 1-3 postdage. Hvis du skal have et, så kan du bare trykke på knappen herunder og betale nemt og sikkert via paypal.

PS. Nu kan du også se armbåndet på smukke og vældigt højgravide Ulla Lullaby lige her

UPDATE: Der er nu 6 tilbage


søndag den 19. september 2010

Limdisser

Jeg er hurtig på tasterne, hvis der er noget jeg synes, der er rigtig lækkert og gerne vil dele med jer. Jeg er til gengæld ikke så hurtig, når det handler om at sige, hvad der ikke fungerer, men nu vil jeg alligevel gøre en undtagelse, for dette produkt er simpelthen sådan noget hø, at jeg gerne vil spare andre for et fejlkøb og mest af alt: Ærgrelse og irritation over at sidde en aften eller en søndag, hvor butikkerne ikke er åbne og tro at NU skal man lige slappe af med lidt krea. Og så virker skidtet ikke og man kan ikke bare lige gå ud og købe noget andet! ArGh!! MEGET frustrerende!!!

Og det faktum, at den ikke lever op til den ene egenskab, man med rette kan forvente af en lim; nemlig at den kan lime (ja, jeg ved det er meget forlangt......!), er næsten det mindste af det. For som en ekstra bonus, så gennemvæder den helt og aldeles tekstilerne og efterlader en gummiagtig overflade på dem, så den fine struktur i tekstilerne går tabt.

Lortelim!!

Her er synderen. Don't buy it!

Jeg har ikke billede af min all time favorit, men den kan bl.a. købes lige her.

fredag den 17. september 2010

Stemningsbilleder fra Odense havn - rammen om julemarkedet

Jeg drog afsted den anden dag med mit kamera for at fotografere lidt fra den hal, hvor vi -Pernille Albers og jeg- arrangerer julemarkedet. Jeg kom før aftalt tid, så jeg nåede at knipse lidt uden for hallen, men desværre løb tiden fra os med planlægningen og afhentning af vores respektive børn, så de RIGTIGE billeder har I i den grad stadig tilgode. Jeg tror dog godt, at man kan fornemme den svundne tids industri alligevel. Jeg er vild med det rå look og det forfinede, pyntede forfald. Og inden nogen skulle få bange anelser om, at selve hallen også skulle være i forfald, så må jeg hellere skynde mig at slå fast, at den er yderst velholdt, men blot står i sin rå form indvendigt og det er dét jeg er vild med. Hvis man skulle tage modefotos ville den også være helt perfekt. Nå - en masse snak om noget jeg ikke kan vise frem lige nu alligevel. Tarveligt, I know. Jeg håber billederne herunder råder foreløbig bod på det.
Det er bag den hvide dør og den grønne port i det røde pakhus, at markedet skal afholdes. Og bare rolig! Pakhuset er laaaaangt og bunden af det er bredere end forsiden du ser her.
For mig var Pakhuset kærlighed ved første blik. Jeg håber I, der kommer til markedet enten som udstillere eller besøgende vil se den samme skønhed i det som jeg ser.

torsdag den 16. september 2010

Mere halspynt

I Italien købte jeg denne halskæde i Zara (ikke voldsomt italiensk i det, men der er langt fra Odense til København).
Jeg synes den er så smuk, men jeg ved ikke, hvor meget jeg får den brugt. Jeg mangler lidt den kjole og de fantastiske stiletter, der hører til, synes jeg.

Eller også skal den bare bruges til at peppe hverdagen op og tage fokus fra fint skandinavisk hår!

Ps. Hvad er det det i øvrigt for noget med brystlommer på tætsiddende bluser? Og så lommer i den størrelse - er der nogensinde nogen, der putter noget i dem?
Uanset anvendelighedsgrad, så synes jeg det er en god detalje!

onsdag den 15. september 2010

Kähleri for sanserne

Inden jeg drog afsted mod den italienske sensommer (der slår den danske med flere længder, skulle jeg hilse at sige! Lorteregn!) var jeg jo igang med at tage jer med på Formland. Og det blev vi jo slet slet slet ikke færdige med. Inden du måske bliver helt træt af min Formlandminirapport og får himlet for meget med øjnene og tænker 'spænd dog mundkurven og sy en voksipose!', så hæng lige på lidt endnu, for selvom billeder aldrig kan blive som at være der selv, så vil du måske være interesseret i at vinde noget überlækker og nytænkende keramisk design som jeg blev præsenteret for på messen. Ja?

Ja, selvfølgelig vil du det.

Og da især, når du nu læser, at det er et samarbejde mellem den anerkendte spanske designer Helena Rohner og designvirksomheden Kähler, der har udmøntet sig i nogle helt utroligt lækre USBsmykker.


Kähler skriver selv om kollektionen:

'Kollektionen består af fire forskellige dedikerede og funktionelle design, der hver især er tilegnet fire af de vigtigste områder i vores liv; 'My Family', 'My Work', 'My Secret' og 'My Passion'. Alle i hver deres unikke farve, Til hvert område - til hver dag. USBsmykkerne kan både hænge om halsen som en klassisk medaljon eller ligge i håndtasken.


Med My Life kollektionen træder den klassiske Kählerkeramik ind i fremtiden. Helena Rohner har skabt en ultramoderne moderne version af den klassiske medaljon, der nu giver os muligheden for at have et helt udvalg af vores yndlingsbilleder og dokumenter med os - digitalt.'

Mmmmmmm, de ligner slik, ikke?

Jeg er SÅ glad for min og jeg er pjattet med både farverne, de udskiftelige snore i forskellige farver og ikke mindst de ualmindeligt appetitlige navne på de forskellige farver. Der følger 3 snore i forskellige farver med til hvert smykke.

De heldige 4 vindere kan vælge imellem lige den facon de ønsker og iblandt følgende appetitlige farver:
Magnolia pink, sunshine yellow, velvet black, cool grey, blossom white, winter blue, apple green og oriental purple. Komplet oversigt kan ses her.
Man får jo næsten lyst til at udvide familien, ikke?

For at vinde skriver du blot en kommentar herunder. Der er ingen krav om at du skal tilmelde dig som fast læser eller linke hertil med lån af billederne herover fra din blog, men jeg ville da blive meget glad, hvis du har lyst.
Jeg trækker de heldige kaniner op af hatten d. 15 oktober. Da fylder Frida 1 år og hvilken bedre anledning kan der dog være til gaveri:)

De kommer i handlen i uge 38 og koster 399,- i vejledende udsalgspris.

Foto: Kähler

Keramisk give away her på bloggen

Jeg sidder her med mit nyeste lækre smykke stukket direkte ind i computeren. Ja, det lyder mærkeligt, men vent nu blot at se! Det er designet af Helena Rohner for en stor dansk designvirksomhed og du kan vinde din helt egen udgave. Jeg fifler og bakser med billederne og har du lyst til at vende tilbage senere idag, så kan du deltage i lodtrækningen om dit helt eget og meget personlige højæstetiske multifunktionelle smykke.

Her er en lille snas

tirsdag den 14. september 2010

Print dit eget stof!

Ja, lyder det ikke bare som en drøm? Hvis jeg var sej til at tegne på computeren, så skulle jeg helt sikkert prøve Spoonflower af!

Jeg har ikke gennemundersøgt siden, men så vidt jeg kan læse mig frem til, så kan man også printe fotos på stof.
Hvad med sengetøj af podernes udviklingstrin?  Ja, jeg morblærer mig lidt igen, men I skrev jo selv, at jeg godt måtte:)

Måske har du evnerne til noget mere fantastisk og mere salgbart? Her er i hvert fald redskabet!

Online samtidig med dig

Blog-arkiv

Søg i Karlssons Kludeskab (blog)

Indlæser...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...