onsdag den 30. december 2009

Tak, mennesker!

Omkring denne tid af året, ser man som regel tilbage og evaluerer dette og hint. Egentlig kunne man vel lige så godt gøre det på en hvilken som helst anden dag i resten af året, men nu er det altså vedtaget, at det er ved kalenderårets afslutning, man gør den slags.
Godt så.

Og der er jo masser at være glad og taknemmelig for. Helt præcist 351 gode dage fyldt med alskens godter. Jeg ved godt, at året har 352 dage, men lige præcis i morgen kunne jo potentielt godt gå hen og blive en rigtig shitty en af slagsen. Man ved aldrig! Det er ikke sikkert alle har haft noget at smile ad hver eneste dag i året,men det man ikke døede af, har forhåbentligt gjort en stærkere. Måske er det bare Jubeloptimisten, der slår til igen, men den er altså min indre Superhelt. Og superhelte diskuterer man ikke med.

Det ville naturligvis være alt for omstændeligt at opremse alt det jeg har været taknemmelig for i 2009. Nogle dage har ved gud været mere begivenhedsrige end andre og de dage, hvor det var rart, at man havde husket at købe mælk til havregrynene, kan jo ikke optræde på samme liste som samtidigt skal indeholde dagen, hvor vores tredje datter så dagens lys. Det er jo at sammenligne myg og elefanter. Højdepunkter må der til!

Jeg har trykket på shuffle, for min hukommelse rækker ikke til kronologi:

-Positiv graviditetstest. Fuck PCO! Hvis du selv har det, så håber jeg det er mere trøst og håb end hån, at  man godt kan blive gravid på naturlig vis hele tre gange.

-Lige i røven på første punkt kommer selvfølgelig den oktoberdag , hvor Frida endelig, men til gengæld hurtigt, skød sig ind i verden.

-Lalandiatur med hele familien. Og dén havde jeg så ikke for 5 år siden troet nogensinde ville komme på en positivliste! Flæsk, flæsk og atter flæsk overalt. Inklusive mit eget.

-Ronnis optagelse på paramedicineruddannelsen. Jeg er mere end stolt af ham og ih, hvor skal vi ud at se verden for hans lønforhøjelse. 400,- før skat. Nå, men så udforske Vestfyn lidt mere da...(og ja, det ER til grin!)

-Ikke mindre end 6 gode veninder har født skønne unger i 2009. Derudover er der min egen skønne unge og om 9 dage kommer der endnu en lille pige i venindeflokken. Yndlingsmennesker, der befolker verden er dejligt!

- Sommerferien til Kreta, hvor vi nød at være en familie på fire. Alle dage med ens børn er selvfølgelig gode, også de dårlige, men ferier er bare gode med ekstra krymmel på. Og is hver dag.

-Mit første møde IRL med fantastiske mennesker fra blogland.Først i juli og siden med endnu flere i oktober. De dejlige damers blogge har nu fået en ekstra dimension på, når jeg læser dem, nemlig lyd! Altså jeg kan jo ikke høre-høre dem, men de læste ord får mere klang og jeg synes jeg kan høre de forskellige dialekter, små jokes, der skinner tydeligere igennem, ironi, der bliver skarpere. Hmm, nej, det er altså lidt svært at forklare, men det har altså været rigtig skønt! Heldigvis er det ikke sidste gang:)

-Det er gået op for mig, hvor meget jeg elsker at blogge. Ja! Jeg elsker det faktisk! Da jeg startede var det meningen det skulle være sådan en slags onlinekatalog over det jeg kreerede. Så kom jeg til at sludre lidt med mig selv bag skærmen. Og sludre lidt mere. Og pludselig sludre med andre! Og WOW! Nu er jeg uigenkaldeligt forelsket! Det er stadig en slags online katalog, bortset fra, at jeg får sludret mere, end jeg får vist frem. Det er kun toppen af isbjerget, der når at blive fotograferet og/eller skrevet om. Fred være med det.
Jeg er benovet og taknemmelig ud over alle grænser over, at der hver eneste dag er så mange, der lige kigger forbi for at læse med. Milliarder af tak! Og mindst lige så mange gange tak for alle kommentarerne. Jeg er så meget alene hjemme, at jeg er vant til at tale med mig selv, men det er nu rarest, når der er andre voksne til stede. Også selvom de voksne måtte være i den anden ende af skærmen.

Tak.

Jeg ønsker dig, der sidder og læser disse ord en rigtig god nytårsaften. Selvom den var vildt opreklameret i de unge år (åh, jeg er vist ved at blive gammel!), så synes jeg nu, at den er hyggelig med børn og gode venner omkring os. Når jeg bliver endnu ældre og mine unger alligevel synes alt jeg foretager mig er pinligt, SÅ vil jeg altså have en ordentlig nytårsskid på i GOD champagne!

SKÅL! Godt nytår og pas på hinanden. Vi ses i 2010!


Snydebillede fra julebordet, men stemningen var så god og sidder stadig i kroppen, så det kan godt gå an at anvende det...

tirsdag den 29. december 2009

Åh, glæden ved at dele!

Jeg har løjet. Jeg er nemlig ikke helt så rookie brodeuse som jeg fik givet indtryk af. Men det er fileme mange år siden jeg har haft nål og tråd fremme. Da jeg sidst virkelig fægtede med nål og tråd boede jeg hjemme i Rårud. Og ja - det ligger lige præcis så langt ude på landet som det lyder til. Navnet betyder 'rå rydning (i skoven)'. Dér boede jeg. Mine forældre gør stadig.
Nå.
Men.
På den anden side af vejen boede min mormor & morfar sammen med min oldemor (morfars mor). Når jeg tænker på min oldemor ser jeg hende sidde i en storblomstret spinlonkjole og være i fuld sving med at strikke eller hækle sammen med nabokonen. Hun har produceret helt ufatteligt mange håndklæder i farvet bomuldsgarn. Min mor har idag de fleste, men jeg er heldig at være i besiddelse af en pæn del også. De bruges dagligt ved håndvasken på badeværelset. Vaskeklude har vi også i rå mængder. De er gode til at lægge på en lille babymave i badekarret, så den ikke bliver kold og senere, når man skal til hele madcirkusset ind-i-munden-ud-igen, til at tørre mulen med.
Durabelt hverdagshåndarbejde.
Selvom det 'bare' er bomuld, synes jeg det er lækkerluksus. Især fordi jeg får hurtige film på nethinden af kvinder i kreativt samvær på nethinden, når jeg bruger tingene. Jeg kan dufte både kaffen og småkagerne, der blev serveret ved det runde bord med den fine håndbroderede dug på. Dengang syntes jeg de var nogle gamle koner (det var de selvfølgelig også), men de havde altså et fællesskab som man ikke oplever lige så ofte og lige så naturligt idag.
Jeg har dog mit eget moderne kreafællesskab med Christina og selvom vi ikke bare lige stopper lidt garn og et par pinde i en kurv og vralter hen til hinanden, men benytter os af moderne transportmidler, så er det vel i grunden det samme mønster vi er ved at gentage? Kaffe får vi stadig, men den serveres i store glas og kaldes latte. Kartoffel - kartoffel.
En vigtig forskel på dengang og nu er overleveringen af mønstre og metoder. Dengang kunne man sy og gemme broderi-, strikke- og hækleprøver, finde opskrifter i ugeblade og udveksle, når man mødtes . Idag kan man selvfølgelig stadig det og resten hentes på nettet. Noget gratis og noget knap så gratis.
Jeg kan huske lidt af de broderier jeg har lavet i min mormors halvdel af huset, men en opfriskning har været nødvendig og har du lyst til at fatte nål og tråd, så kan du blandt ufatteligt mange steder se lidt her og her. De er begge fint illustrative, men den sidste kræver, at du ved, hvad, de sting du gerne vil lave, hedder. Lidt omvendt, men man kan jo bare kigge og så sy dem man synes er fine uanset, hvad de måtte hedde:)

mandag den 28. december 2009

Mit liv som brodeuse - dén havde jeg ikke set komme....!

Så blev det mandag og en slags hverdag er atter i gang: Ronni er i praktik på lægeambulancen, Sofia og Ella er hjemme fra vuggestue/børnehave og ser i skrivende stund De tre Musketerer. Frida snorker på sofaen. Jeg sidder lige midt i det hele og har som den eneste stadig nattøj på. Nogle gange glemmer jeg mig selv midt i børneræset. Og så skammer jeg mig faktisk lidt overfor mig selv. Jeg fortjener da også at få ordentligt tøj på, make up og en bedre hair do end det jeg kan prale af lige nu (spænde i pandehåret, elastik i resten - kender du den frisure..?)

De sidste par dage er gået med at spise den sidste konfekt, lege med julegaver og spekulere på, hvad vi skal spise til Nytår. Vi skal være her sammen med Sportsjournalisterne, der venter deres første barn d. 8. januar og forhåbentligt også Luka (!!), hendes storesøster og forældre. Det ser desværre ud til at Luka som sin søster også er en af de der børn, der skriger uforklarligt meget og derfor kaldes kolikbørn. Måske er det bare juleræset, der har gjort hende vrissen? Jeg håber det, for ellers kan hendes forældre nemlig ikke overskue sammenkomsten. Det kan jeg på ingen måde bebrejde dem. Jeg håber hun bare er træt af julen.

Jeg har ikke været meget i min systue, for med tre børn om benene kan det godt være lidt af en kunst at bevæge sig derind og få lavet mere end bare at rykke lidt rundt på sagerne. I stedet har jeg kastet mig over lidt håndbroderi. Måske kan du huske, at jeg for et stykke tid siden fortalte om den fantastiske mobilpung jeg fik foræret af Julia? Det var inspireret af den, at jeg syede den lilla Liberty mobiltaske til min adventsgive away. Jeg ville egentlig have syet den i skind, men jeg kunne ikke finde den rest jeg vidste, jeg havde. Den har ligget og puttet sig blandt tekstiler og dukker jævnligt op blot for atter at forsvinde i mængderne. Da den dukkede op denne gang, skyndte jeg mig at få den lagt til side sammen med det firben- og slangeskind jeg engang fandt på et loppemarked på Israels Plads. Og se nu blot, hvad jeg har bedrevet.

Den lilla pung er den fra Julia. Hun har broderet på stof og derefter monteret det på læderet. Jeg har forsøgt mig med den metode, men uden broderiramme er det for svært for mig at styre, så jeg har i stedet broderet direkte på skindet. Det fungerer ret godt synes jeg, men den der lædernål er dælme både skarp og spids! Og det er som om den udemærket er klar over, at mine fingre også er lavet af en slags læder. Av-av!


Den første jeg syede er den længst til højre. Den blev lidt smallere end jeg havde planlagt, men passer stadig snildt til en mobiltelefon. Faconen på den kalder på en eller anden måde mere på en iPod, dog.
Den i midten er luksusudgaven, for den har jeg foret med Libertystof.
Den længst til venstre syr jeg stadig på. Og jeg må give Julia ret i, at det er ret smart det der med, at man bare lige kan sy et enkelt sting en gang imellem, når man kan snige sig til det. Det er dog svært at nøjes med et enkelt, for man får lyst til at se, hvordan det mon ville se ud med et sting mere der...og der..og der..og der..og..og..ogogog!

Når jeg er helt færdig med dem og får taget billeder (kom nu frem, sol), kommer de i shoppen og gør en anden jeg har lavet i denim med patchwork og guldbroderier selskab.
UPDATE: Så er de i shoppen! Hvis du sku få lyst til at smykke dig med lidt praktisk.

fredag den 25. december 2009

Findes der nisser, julemænd og deslige?

Jeg troede jeg ville kunne snige mig lidt væk fra andepligten igår, men der viste sig at være rigeligt at holde styr på, så hermed en tø-hø: Glædelig bagjul til alle.

Vi havde selvfølgelig besøg af julemanden igår. Ella købte den med det samme, men Sofia vidste jo godt, at det bare er morfar, der er klædt ud. Lidt barneuskyldighed har hun heldigvis tilbage:

'Måske har julemanden spurgt morfar, om han ikke ville klæde sig ud?'

onsdag den 23. december 2009

Egentlig burde jeg vel støvsuge...

...men jeg vil hellere lege med min computer og lave julefis med billederne. Imens sover Frida i mit skød og Sofia og Ella sender lange blikke til gaverne under det det julefine grantræ. De har ikke pillet i en eneste pakke og jeg er vældig stolt af dem. Jeg har nemlig selv meget svært ved den slags og nu er der ikke engang en anden voksen hjemme til at sige 'Snitterne væk!' Vi er altså fire børn alene hjemme.

Og jeg kan nå konfekten!!


Ronni er i praktik på lægebilen i denne uge og i næste måned venter den afsluttende eksamen og han er officielt paramediciner. Og vist nok en ret god en af slagsen. Ikke at jeg har viden til at udtale mig ret præcist om det egentlig, men igår blev han skamrost af en anæstesilæge som han ellers havde frygtet lidt at køre sammen med. Han var helt høj, da han kom hjem. Skønt at se:)

Han har været i gang siden Fridas fødsel i et ret intensivt forløb. Jeg glæder mig til han er færdig og atter kan slå over i et helt almindeligt dansk. I øjeblikket rabler han den ene underlige sætning efter den anden af sig. Det handler mest om medicin; indikationer, kontraindikationer, bivirkninger og doser. Jeg forstår intet af det, men øver gerne med ham.

Jeg er ikke helt gået på bloggerjuleferie endnu, så dette indlæg vil jeg blot benytte til at ønske alle en glædelig Lillejuleaften:)

mandag den 21. december 2009

Vi har en vinder!

Vinderen i give awayen fra Min Mors Butik er fundet og i anledning af julen er det lod nummer 24, der har vundet.

Det er Josefine:) Da du har tilmeldt dig både på Min Mors Butiks profil på Facebook og deres nyhedsbrev har de allerede din mailadresse og i skrivende stund ved jeg, at Charlotte er ved at skrive til dig for at spørge, hvad du synes din præmie skal være.

Tillykke og TAK til alle, der havde lyst at lege med. Jeg håber det ikke var sidste gang.

HUSKnu, at der stadig er -10% i deres webshop indtil d. 24. kl 24, hvis du skriver 'karlssons kludeskab' i kommentarfeltet ved din bestilling. Du kan nok ikke nå at få juletøjet hjem, men man skal jo også være fin til nytår:)

Ha en dejlig aften D'damer.

Julekram til ALLE fra mig. Især til dem med stress, små børn, store hunde, der skal luftes, dem, der mangler at købe julegaver, and, træ, marcipan og toiletpapir. Også til dem, der skal rydde sne, forcere fortove i fine sko og/eller med barne/klapvogn. Og en hilsen til søens folk. Jeg er træt - skinner det igennem.....? Godtnat så.

lørdag den 19. december 2009

Muligvis til salg?

Har du lige født? Kender du en, der har? Ja? Skal barnet hedde Luka? Ja?

Min venindes mand har fået kolde fødder i forhold til det smukke, specielle navn. Han ved dog ikke, hvad den lille pige skal hedde.

Men nu har jeg jo syet en flagranke, der står Luka på. Det tog en hel eftermiddag + lidt af aftenen med Frida på armen. Hvis jeg ellers overhovedet havde vægtige ord i denne sag, så ville jeg stemme på Luka!

Nu skal man jo ikke skyde med sten, når man selv har boet i glashus. I Ellas bogreol gemmer sig i hvert fald en enkelt bog eller to fra dengang hun blev født og glade mennesker forærede hende 'velkommen-til-verden-gaver', hvor der står til Sally Luna i....

Og jeg ved jo, om nogen, at man har et standpunkt til man tager et nyt.

Men kære J. Altså. Jeg synes Luka er så smukt. Også rent grafisk. Den her skal da hænge over hendes vugge. Skal den ikke?

torsdag den 17. december 2009

Give away fra Min Mors Butik

I samarbejde med Min Mors Butik holder jeg en lille lyn-give away. De forhandler blandt mange andre lækre sager også mine klude og det er netop nogle af dem, der sættes på højkant her. Da jeg kun syr et begrænset antal af hver style, så er det nogle lidt umage størrelser, der udloddes, men mon ikke nogen kan glædes over dem i denne juletid:)

Vinderen kan vælge mellem følgende sager:

-Drengebusseronne i smal mælkedrengestrib med lange ærmer og fine detaljer i skønt Heather Ross mendocino fiskestof. Den findes i str. 116, 122 og 128

-Tunika til piger i str. 80 og 110. Tunikaen er syet i lilla småmønstret bomuld med en elastisk kant i halsen i lilla babyfløjl.

-Haremsbukser i str 36. De er dog så fleksible, at en str 38 også snildt kan krybe i dem. De er flotte at style til vinteren med en langærmet tætsiddende bluse, stort og farverigt tørklæde, en kort skindjakke og lange støvler.

Reglerne for deltagelse er lidt anderledes end de plejer at være:

1 lod: Kommentar på dette indlæg.
2 lodder: Kommentar + tilmeld dig Min Mors Butik på Facebook.
3 lodder: Kommentar + facebook + tilmeld dig Min Mors Butiks nyhedsbrev (står i højre hjørne øverst på shoppen).

Når du ved, hvor mange lodder du deltager med, så skriv det VÆLDIG GERNE i kommentarfeltet, så jeg har en chance for at tælle korrekt sammen.

Det var første del. Her kommer anden del, for Tine og Charlotte er i mere gavehumør:

Alle bestillinger fratrækkes 10%, hvis du skriver 'Karlssons Kludeskab' i kommentarfeltet ved din bestilling. Dette tilbud gælder til d. 24. kl. 24. Nemt at huske:)

God fornøjelse og held & lykke!

onsdag den 16. december 2009

En smuk dag at se verden på + vinderne af give away

Idag skulle jeg jo egentlig have kaffehygget med min veninde. Af de lykkeligste årsager overhovedet har hun aflyst og i skrivende stund vil jeg vædde med, at hun gør sit bedste for at lille Luka bliver født på den absolut smukkeste dag i denne december. I stedet har jeg drukket kaffen herhjemme i Fridas selskab og klippet lidt i mine stoffer.
Jeg tror det ender med en flagranke.

Vinderne af give awayen skal vi jo også have fundet og jeg har bedt Ronni sms'e mig (han er på job) 3 tilfældige tal og fundet vinderne på samme vis som sidst.

Første nummer i Karlssons tombola er nummer 23. Det er Clara, som skrev:

Juhuuu jeg bliver simpelthen nødt til at vinde den gun der! -til min søn! ;-) 2 lodder herfra!! Kram Clara

Clara, du har vundet en fræk seksløber;)


Nummer to og vinderen af den skønne nederdel er nummer 43. Det er Rikke, som skrev:

Den nederdel der er da bare for lækker og lige Mys størrelse krydser alle lemmer hele weekenden med 3 lodder kh Rikke

Sidste heldige kartoffel er nummer 63 (ja, jeg ved det - han er vældig opfindsom med numrene!). Det er Losarinas mor, der skrev:
Jeg vil meget gerne lege med:-) Med hele tre lodder!

Hvis i vil sende jeres adresser på min mail, så skal jeg sørge for, at I får julepost inden weekenden.

Jeg takker fordi så mange havde lyst til at lege med. Jeg har selvfølgelig en give away mere coming up. Jeg har allieret mig med Min Mors Butik, og i morgen løfter jeg sløret for, hvad du kan vinde. Jeg ved det nemlig ikke selv endnu:) Tine Og Charlotte har helt fået lov at bestemme.

Og NU skal jeg ind i min systue og finde ud af, hvad jeg skal gøre med de fine bogstaver til det lille ny liv:)

Ha en skøøøøøn snevejrsdag!

UPDATE kl 14.30: Min dag er lige blevet 100 gange bedre, for nu er jeg blevet onkel:)))) JUHU!

tirsdag den 15. december 2009

Du kan nå det endnu!

Om en times tid, cirka, udløber fristen på at deltage i min 3.adventsgive away. Du kan altså stadig nå at være med på falderebet. Scroll lidt ned på siden og lad dig friste:)

I morgen eftermiddag trækker jeg de heldige vindere og offentliggør dem her. Og det er ikke for at drille, at det først bliver i morgen eftermiddag, men jeg er bare ikke hjemme i morgen formiddag. Jeg skal nemlig nå at drikke en kop kaffe med min dejlige veninde i fred og ro, inden hun atter bliver mor om et par dage. Vi har kendt hinanden siden gymnasiet, boet sammen et par gange og fuldt hinanden i tykt og tyndt. At have veninder, der kender en som deres egen bukselomme er nok en af de bedste gaver man kan få. Den skal aldrig byttes og man kan - hvis de er rigtig gode - ikke slide dem op.

Lidt øjenguf skal der være på mit indlæg, så her er et billede fra min store røde julepyntegren i stuen. Den er fra mine forældres have og det var meningen, at den skulle stå og være sådan lidt minimalistisk jul-agtig med sine lange nøgne grene, men minimalismen nægter åbenbart at flytte ind her, for nu er den begyndt at selvpynte med friske grønne skud og sågar en blomst!

Dette er angiveligt Jesus i sin krybbe. Fandme en grim unge, hvis du spørger mig...

Hvor kan det dog ikke bære hen?

Nåmmen, så vigter jeg mig lige af mine børn igen. For de er jo fantastiske!
Disse billeder er ganske vist fra sidste uge, men se da lige, hvordan saksen møjsommeligt kanter sig rundt om julestorken.
Og Ella, der studerer mønsterdelsoversigten, får mit kreahjerte til næsten at briste af stolthed.


Og sådan kan billeder fortælle en stor fed løgnehistorie, for jeg ved jo af bitter erfaring, at der ikke kommer noget brugbart ud af at stoppe børn, sakse og stof i en pose og så ryste.

Ikke endnu. Men jeg tror og håber det kommer.

mandag den 14. december 2009

Med tungen lige i munden

Der går ikke en eneste dag her uden, at Sofia og Ella klipper i papir. Det er til stor glæde for dem. Og nogle gange også for os voksne.
Det er sjældent til irritation for dem. Det er det til gengæld tit for os.
Vi bider det som oftest i os, for man vil jo ikke stå i vejen for de små kunstnerspirer, der vokser et par centimeter, når noget de har sat sig for med saks, papir og tusser lykkes.
Vi kan dog snildt undvære de seancer, hvor de klipper 'sne' i hele stuen.

Ella klipper mest for selve processens skyld, mens Sofias klipperier får mere og mere tydelige mål.

Når man ikke blander sig ( heller ikke, når de tegner og klipper i mine hastigt nedkradsede idéer!), så kan man ende med at få sådan en fin gave her.


Sofia er 4½ og jeg synes hun klipper så fint ud. Jeg har glædet mig i 4½ år til at have hende med til juleklippehygge med veninder og deres børn og næste år er hun helt sikkert klar. Vi skal lige bruge et år mere på at øve koncentration. Det skal nemlig være 100 % hyggeligt for både hende og mig og ikke noget hun skal drives til.

Jeg glæder mig:)

fredag den 11. december 2009

Forsinket 3. adventsgive away

Bedre sent end aldrig. Ja?

Jeg sagde jo, at jeg ville skyde med retrostof efter jer i denne give away og de hurtige har måske allerede gættet for flere dage siden, at det naturligvis er den 100% harmløse stofrevolver, der ville komme på højkant.
Men det er jo ikke bare en seksløber.
Der er naturligvis hylster med, så den kan sættes fast i bæltet og bæres af den lille sheriff. Den fingernemme syr selv en sheriffstjerne og planter den på brystet af ungersvenden. Hvis du stadig synes det er et håbløst stykke drengelegetøj, jamen så sætter du den bare selv fast i strømpebåndet og leger vovet wild west mama - det er jo snart lørdag!;)

Til pigerne har jeg syet en lille nederdel med fint sving i. Den er i str 98, men bruges snildt af en str 92 og 104 også pga ribben. Den er syet i smal mælkedrengestrib med en fuglelomme, stribet rib i taljen og en kant forneden af de rester, der fløj i hånden på mig under min oprydning.

Slutteligt er der en 'voksengave' der består af 2 meter af hver af de vildt lækre bånd som du kan se ved at klikke på linket i højre side på bloggen. Det er det billede, der er lige under linket til Mødrehjælpens juleindsamling. De kan bruges til rigtig mange fine ting. Jeg har selv brugt dem på puder og en enkelt nederdel.

Reglerne er de samme som sidst:

1 lod: Skriv en kommentar.
2 lodder: Kommentar + tilmeld dig som fast læser. Det kan både være her på bloggen eller via facebook. Begge dele kan gøres i højre side af bloggen
3 lodder: kommentar + fast læser + lav et link på din egen blog/hjemmeside.

Skriv gerne, hvor mange lodder du deltager med, så jeg kan finde rundt i det.

Er du allerede fast læser har du automatisk et lod, men skal stadig lægge en kommentar, så jeg ved, at du deltager.

Da jeg jo har været lidt sen til at skyde denne 3. give away igang, så forlænges den til tirsdag midnat.

Jeg håber du har lyst til at lege med - igen eller for første gang:)

torsdag den 10. december 2009

Kan det virkelig passe? Er jeg foran?

Jeg tror det sørme! Jeg er næsten sikker på, at dette bliver Fridas julekjole. Med mindre jeg beslutter mig for noget andet, selvfølgelig. Men mon dog - jeg er jo den standhaftige og beslutsomme type. Hvad? Jeg kan ikke høre, hvad du siger! Lalalalalalalaa! *har fingrene i ørerne*
Jeg har lavet forlægget til den allerede i sommers som en top til Ella. Igår opdagede jeg helt tilfældigt, at Frida kan passe den som en kjole og så var der jo ikke et øje tørt! To fluer med et smæk - me like!

På denne har jeg sat små knapper med babusjkaer. Og da jeg først kom i gang med at lave knapper, var det faktisk svært at stoppe igen. Alt for hurtigt løb jeg tør for overtræksknapper, så dette er kun min foreløbige skat. Jeg skal da lave en masse!

onsdag den 9. december 2009

Man lærer hele livet..

..Og nu har jeg vist fattet lidt mere af, hvad der foregår på facebook. Nu har jeg i hvert fald fundet ud af, at få mine indlæg på facebook også. Helt flot klaret af sådan et teknikfjols som mig! Venner og familie og alle andre har nu et tilflugtssted mindre for min ordstrøm! Jeg håber det ikke føles som en straf:)

mandag den 7. december 2009

Vil I vide, hvem der vandt?

Efter at have udtænkt et smart alfanumerisk system så jeg slap for at skrive alle navnene ned til min give away - hold fast der var mange og halvvejs kunne jeg godt se, at det ville blive papirssvineri - så jeg har i stedet givet alle et nummer. Har man deltaget med to lodder har man selvfølgelig fået to numre og tre numre, hvis man deltog med tre lodder. Enkelt og smart:) Så skal man bare bruge en person, der kan sige numre højt. Blandt utroligt meget andet, så er Ronni rigtig god til at sige tal højt, så han har været min yndige assistent.

Første trækning var den helt uundværlige mobiltingeling, som man altså virkelig virkelig ikke kan undvære, når man først har prøvet den. Den heldige vinder er nummer 58 og det er gravidgrahvad.

Anden adventshyggegave var den fine bløde pude og vinderen er nummer 5 og det er Fru Melgaard.

Hvis I sender mig jeres adresser på min mail, så vil posten finde vej til jer i løbet af ugen.

Jeg håber I bliver glade for sagerne og jeg håber I har lyst til at deltage igen:)

Faren ved morskab

Hehe, nogle ting opdager man først, når man taster dem. Som f.eks. det sjove ordspil i overskriften. Og så er dette vel min personlige rekord i at komme på afveje i et indlæg - nåede kun til første linje;)

Well - det jeg ville sige, er, at når man er kommet i gang med noget man selv synes er spast, så kan det godt være svært at trække en grænse. Som nu, hvor jeg tror, man kan sy alt - huse blandt andet. Jeg er nemlig kommet til at sy noget som Ronni synes er en absolut dødssejler.
Døm selv. Er det ikke noget man gider lege med, hvis man er en lille fis? Drengemødre? Hvad siger I?


I virkeligheden synes jeg hele verdens samlede våbenbeholdning burde være udført i et sådant materiale, men så havde jeg nok ikke netop fået min fætter hjem fra Afghanistan i et helt (og vældig pænt!) stykke. På den anden side så havde det nok ikke været nødvendigt nødvendigt og nødvendigt....jeg stemmer på 'ikke' at tage afsted til at starte med, hvis mennesket ikke havde haft en åndssvag urtrang til at slå hinanden ihjel.

Men altså - tilbage til det farlige i at more sig uden nogen til at hive i nødbremsen for en. Hvis man er overladt for meget til sig selv og sin hjernes obskure påfund, så ender man med at tro, at det virkelig er muligt at sy alt og få andre til at tro på, at den er go nok.

Må jeg ha lov at krydre med en anekdote fra det virkelige liv sådan som det foregår i en vuggestue i Århus, hvor min bedste venindes datter går:
Min søde veninde, Line, kan nemlig sy alt (jeps! ALT) og det ved Vigga godt, så da vuggestuens babyalarm gik i stykker, siger Vigga selvfølgelig til den voksne:

'Bare rolig - min mor syr en ny'.


Jeg offentliggør vinderen af adventsgive awayen senere idag.

Først skal jeg lige ind og sy nogle flotte pengesedler og så skal jeg ud at købe nye vinterstøvler

lørdag den 5. december 2009

Bløde huse - inspiration

Jeg har ledt hele min computer igennem for at finde et helt bestemt billede jeg har haft gemt, fordi jeg ville vise det frem. Enten har jeg gemt det et helt umuligt sted eller også har jeg - oh gru! - slettet det ved et gigantisk uheld. Billedet var en fantastisk pude som dygtige Rubyellen har syet. Puden var som et dukkehus i flere etager komplet med møbler og syet med dybde, så man virkelig havde fornemmelsen af at kigge ind i et hus. SÅ helt utroligt imponerende - som alt andet hun laver.

I skal dog ikke snydes helt på den visuelle front, så her er hvad jeg fandt i kategorien 'bløde huse' i mine elskede gamle 'Alt om håndarbejde'.

Det første er en tehætte. Mægtig sød, synes jeg. Især pandekagetaget i de mange små røde lapper.


Her er et billedetæppe, som ikke bare er retrofint - man kan lege med det! De små figurer kan kravle i træet, gynge på gyngen, man kan tage vasketøj af snoren (kan ikke ses på billedet her for barnet - så flyt dig dog!) og så videre.
Jeg kan godt lide de blafrende gardiner i vinduet. Måske skal min pude også have det?

Synes bare lige jeg ville dele lidt billeder:)

Nu skal jeg ned og synge godnatsange og bagefter skal jeg hvile ørerne, mens jeg hygger mig med en lille adventsoverraskelse til morgendagens giveaway. Jeg løfter sløret lidt og siger så meget som at jeg skyder med retrostof i jeres retning.

Sov, børn, sov.....

fredag den 4. december 2009

Tips til nem og flot applikation

Jeg har fået en mail fra en sød læser, der gerne vil vide, hvordan man applikerer nemt og samtidig pænt. Er det nødvendigt med noget imellem de stoffer der skal applikeres og det stof de skal applikeres på?

Der er sikkert flere muligheder. Her er hvordan jeg gør. Og det bliver altså så pænt, at jeg godt tør sige 'klik på billedet for at se det tæt på!'
Man skal jo ikke dødpine applikere noget nydeligt. Nogle gange kan det se fedt ud, hvis man syr det på uden hifix og evt. med ligeudsting lidt inden for kanten, så man får et mere flosset look. Men da dette er til en pude og et vist slid må forventes, så har jeg valgt den pæne metode og det er den jeg viser her.Først stryger jeg et stykke hifix i passende størrelse fast på stoffet. Hifix er lim, der sidder løst fast på et stykke glat papir i en slags uregelmæssigt netmønster. Jeg har forsøgt at fange det med kameraet, men ved ikke helt, hvor godt det er lykkes. Det lyse er limen, det mørke papiret.
Du kan købe hifix lige her.

Derefter tegner jeg det emne op jeg ønsker at applikere og klipper det ud med en papirssaks. Man kan bruge en skabelon, hvis man skal lave flere ens applikationer eller man kan tegne i fri hånd. Det er ligemeget, om du bruger blyant eller kuglepen. Du skal dog være opmærksom på, at du skal tegne spejlvendt!! Dette er vigtigt, hvis du vil undgå at bande om lidt.

Dernæst piller du papiret af....
...placerer dit applikationsemne på det stof, det skal applikeres på og stryger det fast med et par strøg, til limen fæstner.

Så skal det sys fast. Jeg bruger en smal og tæt zigzag. Den præcise størrelse kan jeg desværre ikke oplyse, da lyset i mit display på symaskinen kun fungerer en gang imellem! Jeg ved bare, at jeg skal trykke på stinglængde- og stingbreddeknappen to gange på min maskine:) Prøv dig evt. frem på en prøve først og skriv det ned, så du kan applikere med samme størrelse sting hver gang.

Så er det ellers ud over stepperne. Nu kan du 'tegne' på stof med andet stof og man bliver hurtigt bidt af det. Lige pludselig er alle små stofrester atter interessante. Du kan klippe motiver ud fra blade, børnebøger eller hvad du nu falder over og lave dem til skabeloner.


VIGTIGSTE INFO:
-Brug en papirssaks, når du klipper dit applikationsemne ud. Med mindre din stofsaks i forvejen er et sløvt bæst at arbejde med.
-Husk at spejlvende! Man får kun 1 chance for at sætte det fast!
-Limen er glad for strygejernet, men det er ikke gengældt! Skulle uheldet være ude, kan det kradses af men en negl (med mindre du har sarte jomfrufingre) med en negl, mens det stadig er varmt.

onsdag den 2. december 2009

Huse - dem syr man da!

Gør man ikke?

Det gør Ella og jeg! Og vi synes selv det kører godt for de to byggemænd. Det færdige resultat skulle gerne ende som en skøn pude til børneværelset.


Det startede som et højhus, men det fungerede bedre, når det kom ned at ligge.

Jeg har lyst til at sy en hel by!

Online samtidig med dig

Blog-arkiv

Søg i Karlssons Kludeskab (blog)

Indlæser...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...