fredag den 30. januar 2009

Trial & error

Ja, det beskriver nok meget rammende min måde at arbejde på og det jeg kan. Og der er grænser for, hvor meget man selv kan aftage eller gide lave om. Mest det sidste, må jeg indrømme. Som nu f.eks. de her hårbøjler. Når jeg laver hårbøjler bruger jeg 3 forskellige slags lim. Og det er ikke alle bånd, der går lige godt i spænd med limen. Som regel tørrer det helt gennemsigtigt op, men ikke i dette tilfælde. Hvis du kigger godt efter, kan du se, at der er nogle mørke områder. Og man kan jo ikke vide det på forhånd. Jeg kunne selvfølgelig også bare bruge de samme sikre bånd, hver gang, men jeg synes det bliver kedeligt at lave samlebåndsarbejde og glo på de samme bånd/prints/modeller/whatever i lang tid ad gangen. Derfor variationen. Som ekstra plus (hvis man går op i dét) så er der færre, der ender med at ha præcis den samme vare som en selv. Jeg synes selv sådan noget er lidt sjovt.

Men altså - de hersens hårbøjler. De er smallere end de brede, jeg lavede lodtrækning om sidst, men derfor er de ikke mindre lækre. Og derfor kommer de også på højkant. Husk bare, at de er 2.sortering og jeg har fortalt dig det med limen, så ikke noget med at mukke,når du vinder:)
Jeg tænker lidt, at jeg denne gang skal have noget til gengæld. Nemlig. Altså udover, at jeg bare bliver møgglad over, at du overhovedet gider deltage.
Måske har du et godt tip til, hvordan man får det skønneste garn, et godt link, en god opskrift, dit bedste make up tips eller hvad du nu selv synes du vil dele med mig og andre-der er frit valg på alle hylder. Og du er selvfølgelig velkommen til at linke til noget på din egen blog, hvis du har et spændende indlæg vi skal se. Alt er velkomment:)

Til gengæld kan du vinde en hårbøjle, der er perfekt udenpå, men med skønhedsfejl indeni.

Skriv og gør det inden mandagen er slut:)

mandag den 26. januar 2009

2 gange i træk, ih dog!

Så var der jo det med de der Libertystoffer. Jeg har bestilt en masse hjem og fået jamen, wauw! Se selv. Det er ikke alle mine billeder, der er lige fantastiske til at gengive farverne, men tror måske det skyldes, at jeg var så ivrig efter at vise dem, at de er fotograferet under en elektrisk lampe. Så læg lige selv lidt lækkerhed til, ikke? De er altid bedre i virkeligheden.
Den her Toria er f.eks. ikke sort men lækker mørk mørk brun
Hvis du selv tænker på at lave noget i Liberty og har forelsket dig i et lyst print, så kige lige på mine billeder en ekstra gang. De er altså lidt gennemsigtige. Er du stanglækker, skal jeg ikke stå i vejen for det. Men nu ved du det:)Den herunder er ikke lige min favorit, men jeg fik den gratis, så det er bestemt ikke en klage. Og i samspil med andre vil den med garanti være fin.Den her fik jeg billigt (det er bare et stykke) og den skal vist gemmes til efteråret.Den herunder er den lilla capel. Den ser grå ud, men den er altså lækker lys lilla.Den her købte jeg sidst i en pink og den er SÅ flot, synes jeg.Man kan næsten ikke se forskel på de to herunder. Den ene er helt mørkeblå og den anden er sort. Jeg kan faktisk ikke selv lige se på billederne, hvilken der er sort og hvilken der er mørkeblå.Se - de er altså lidt gennemsigtige, men fine til børnetoppe, puder, sovemasker, hårbøjler (hvis jeg husker at bruge den rigtige lim) poser til sutter, sengetøj eller andet. Den koralfarvede har jeg allerede syet en top/kjole af. Det kommer jo an på hvor høj man er. Den er til børn. Undskyld. Jeg laver også noget til de voksne af disse sager. Amar halshug.
Det her er et af mine favoritter Jeg er vild med der vibeæg, der ligne æggestokke lidt. Beklager, hvis jeg spolerede noget for dig der.De her 2 caesarprints skal jeg sy buksedragter og overdele af. Jeg skulle også have haft et i sort med røde 'dutter' i fjerene, men det var udsolgt.Ikke mere om Liberty herfra. Idag i hvert fald.

Bon jour

Je suis.......tilbage:) arh, shit- det er lang tid siden jeg haft fransk!
Lad os tage resten på dansk. Efter at have blogget heftigt ( i min verden, i hvert fald) siden december er jeg jo endt med noget, der ligner abstinenser nu. Sikken noget. Jeg har dog ikke lavet noget sindsoprivende siden sidst, ingen vilde fester, ingen luksusferie, ingen dansekonkurrencer eller andet festligt arrangement. Næ, det har såmænd bare været arbejde, lidt mere arbejde og så lidt arbejde.

Noget af dette arbejde førte mig dog lidt syd over til varmere temperaturer, for jeg har nemlig syet en mini-sommergarderobe til en lille pige i Chile. Og jeg er sikker på hun ikke er den eneste, der skal løbe sommeren varm i disse fine toppe.

Der er kommet nye forårsvarer i butikkerne og hvor herligt at få lov at sy sommertøj i dem lige med det samme:) De første 4 herunder er alle i nye stoffer og de har en ganske særlg lækker blødhed over sig. Uhm, bomuld! Det dufter også dejligt. Nu kommer jeg helt til at tænke på hvide lagner, der vajer i vinden på gårdspladsen på en lang tørresnor efter at være hængt op af en lille pige i grønt veloursæt. Har jeg fået nævnt, at jeg er landmandsdatter med en mor, der syede en anselig procentdel af min garderobe? Må vise billeder af min fædrene gård en dag. Ren idyl!

Her er noget fra retrostakken. Koral med store blomster og grønne og turkisblå blomster i mylder. Hvorfor laver man ikke sådan noget mere? Røde køkkentern - man kan aldrig få for meget af det. Det samme gælder champagne. Med mindre man er på kur...sukker og alkohol, you know.Den grønne top er det vel lidt snyd at sige, at jeg lige har syet. Det eneste jeg lige har syet er elastikken ved halsen. Lidt har vel også ret:) Det er det absolut sidste af dette stof. Nu er der kun skabagtige rester tilbage. Pis osse! Ville ellers så gerne sy en masse sager i det. Prøv lige at se en buksedragt for dig i det stof og så med røde stropper? Fint, ikke? Men ak!
Lagde du mærke til, at der er smock over brystet på dem alle? Kan man vist heller ikke få for meget af - og nu ved du jo, hvordan du skal lave det:)
Jeg har også fået et hav af Libertystoffer hjem som I skal se. Okay, en mindre sø så. Men de er stadig fine:) Patience..

mandag den 19. januar 2009

Tyvstarteri

Måske har du været forbi Milledille.dk igår og derfor vil dette være old news for dig. Måske har du ikke og så læste du det her først. Nå, men nu kan du altså købe et mindre udvalg af mine sager dér.De kommer alle i min egen shop også, men hvem ved, hvornår dén kommer op at køre? Designbureauet var ramt af sygdom på grafikersiden, så de er ikke blevet færdige med den endnu. Om jeg er lidt muggen i betrækket?.......tjo, jeg gad i hvert fald godt have haft det at vide, så jeg ikke sad og ventede forgæves i den anden ende. Men måske er de raske idag, så jeg snart kan begynde at stoppe sager på hylderne? Indtil da er det her, det sner!

søndag den 18. januar 2009

Som lovet

Det er vist ved at være længe siden jeg første gang lovede at lave en smock tutorial. For ikke at lave verdens længste indlæg, har jeg valgt at bruge små billeder. Jeg tror godt man kan se, hvad der foregår på dem alligevel. Jeg vil forsøge at lave en kort og præcis tekst til billederne, men jeg kan nok ikke helt afholde mig fra at komme med små ekstra kommentarer undervejs.

Vi starter helt fra begyndelsen med nålene. Jeg har valgt at vise fremgangsmåden i pink satin som det jeg syede buksedragter af til hudløshed hele sidste sommer, bare i guld. Nålene skal være med skarp spids, så de ikke maser tråde ud på bagsiden. Jeg foretrækker nåle fra Schmetz, da jeg synes de billigere har en tendens til at bøje eller knække, hvis de bliver udsat for bare det mindste lillebitte krav.
Nu skal du have rullet elastikken op på undertrådsspolen. Jeg bruger bare maskinen til det og holder let igen på tråden. Det er det nemmeste og det sikrer, at tråden er spolet ensartet op. Når du sætter den ind i spolehuset, kan den godt fise rundt og gøre elastikken lidt mindre stram, men det udligner sig, når du syr, så det skal du ikke gå i panik over. Næste skridt er indstilling af maskinen. Min er en gammel sag fra midtfirserne i datidens friske farver, brun og beige. Du kan nok ikke kopiere mine indstillinger direkte, men må prøve dig frem. Følgende er dem jeg bruger.Herover er undertrådsspændingen. Kan du se den tværgående revne på den mørke skrue? Det er dén, der indstiller spændingen. Det kan være nødvendigt med forskellige indstillinger til forskellige materialer.Herover ses min overtrådsspænding. Jeg syr med en stinglængde på 3,5. Hvis du syr med små sting, trækker det sig ikke nok sammen.Det var alt det maskintekniske.

Så skal vi se på selve morskaben. Hvad skal du sy? En buksedragt? En top? Et par bukser? Smock kan jo bruges stort set overalt og hvis jeg må kede med en floskel her, så er det jo kun fantasien, der sætter grænser. Lad os antage, at du skal i gang med en helt enkel top. Først måler du på dig selv ud for armhulen lige over brystet og helt ind til kroppen og ned til den ønskede længde. Husk at lægge ca 2 cm sømrum til. Bredden er stort set valgfri, men den skal selvfølgelig være bredere end din omkreds ved både barm og balder. Det ser ikke fikst ud med en stram smocktop, der forsøger at tæmme bagdelen, mens den poser om maven og så sidder stramt om brystet. Ca 20 cm bredere end dit bredeste mål er passende, men det er som sagt kun en guideline.

Så klipper du en firkant/rektangel med de mål du lige har taget. Har du valgt bomuld, kan du med fordel klippe et lille hak i kanten af stoffet og rive i stedet for at klippe. Så er du sikker på, at det bliver helt trådlige. Det er dog kun et brugbart fif, hvis printet er trådlige. Ellers kan det godt ende med at se lidt mærkeligt ud.

Stykket overlockes på den øverste og den underste kant og sys sammen på overlockeren i sidesømmen til et langt rør. Har du ikke en overlocker, så zigzagger du bare alle 4 kanter og syr sammen i siden med ligeudsting.

Nu er du klar til at smocke din top. Buk stoffet om, ca 1½-2 cm og placer det i maskinen. Hæft frem og tilbage et par gang og go! Jeg syr ca 2 mm fra kanten.
Når du har syet en hel runde og når frem til dit begyndelsessted kan du gøre 2 forskellige ting: Du kan enten løfte trykfoden og sy ca 5-6 sting ned langs siden for at gøre klar til en runde mere eller du kan sy i en blød bue ned til næste omgang uden at løfte trykfoden. Prøv dig frem og se, hvad du bedst kan lide. På bagsiden skal din smock se sådan her ud efter 2 omgange. Som du kan se, er det vigtigt, at omgang numero duo får fat i dit ombuk. Ellers vil det komme til at folde sig op over kanten og sidde og stritte åndssvagt.

Hvis du er nået hertil nu, vil jeg vædde med du tænker: 'Sådan noget crap! Det trækker sig jo slet ikke nok sammen! Jeg kommer aldrig i livet til at kunne holde denne top oppe. Lis er dååm!'

Fortvivl ej!

De første 2 omgang har du syet i dobbelt lag stof og bare vent til 3. omgang - så vil du smile igen og tænke 'Hey! Jeg er da stjernen til det her! Jeg blir drønsmart! Lis er skidesød!'

Nu begynder din smock at se sådan her ud.

Når du har syet nok omgange til at smocken dækker dit bryst, så hæfter du frem og tilbage nogle gange, klipper tråd og elastik over og med ekstra længde på, for nu skal du hæfte. Træd nålen med tråden, stik den igennem stoffet lige ved hæftningen og bind knuder sammen med elastikken.

Et voilá! Du har syet en smocktop! Klap dig selv på skulderen og fortæl mig, hvordan det gik med at bruge denne tutorial. Du kan sy stropper på eller lade være. Du kan sy elastik i en løbegang forneden og få en mere ballonagtig effekt. I tungt stof vil det falde flot og har du som jeg lidt skavanker efter at have båret børn i maven, så er det det perfekte snit til at skjule den der bløde mave, der ikke reagerer på direkte ordrer fra musklerne om at trække sig sammen.

Jeg håber det kunne bruges og jeg vil rigtig gerne høre kommentarer til min tutorial. Har du spørgsmål, hvis noget er uklart, så er de også meget velkomne og gerne her under kommentarer, så alle kan få glæde af uddybelserne:-)

God søndag til alle!

lørdag den 17. januar 2009

Buksedragt, kære buksedragt.

Nå, men så legede vi jo, at det var sommer og tid til bare arme og så kunne man jo have sådan en her på. Hvis man altså var en lille pige.
Tilgiv de kedelige omgivelser- den står bare på strygebrættet i min systue.

Den ser lidt mere poset ud, end den egentlig er. Okay, det lød som noget værre vrøvl, men det er fordi dragten er en str 86 og ginen er str ½-1 år. Derfor. Jo.

Den er ikke færdig, stropperne er f.eks. lånt fra et bindebånd på en bluse med lange ærmer jeg også er ved at lave. Men de skal stadig være grønne, blot smallere. Den har samme grønne stof ved elastikkanten i benene. Smocken er syet med solgul tråd. Med andre ord så træner jeg til det bliver sommer:)

Inden vi kommer så langt, så er en dragt i dette stof måske mere passende.

Jeg overvejede længe om den skulle have Libertystropper, men efter at have prøvet næsten alle mine stoffer til, så blev jeg enig med mig selv om, at Libertyen er finest sammen med en chambreydragt i stedet. Måske med det smockede stykke i en slags Liberty og så stropperne i en anden? Hermed vedtaget!

Jeg indrømmer gerne, at jeg har fået buksedragter på hjernen. Igen. Hvis de da overhovedet har forladt mine tanker. Det er kommet så vidt, at selv Ellas dukke har fået en.


Jeg må på afvænning.

Online samtidig med dig

Søg i Karlssons Kludeskab (blog)

Indlæser...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...