onsdag den 30. april 2008

Lenny LovegunDa min passion for børnetøjsdesign for alvor tog fart for efterhånden en del år siden, var noget af det første jeg syede et par bukser i en mørk denim med svaj i benene og derefter rynket sammen med elastik, så der opstod en fin lille klokkeform. I den ene side syede jeg en seksløber i hvid bomuld med lyseblåt ornament med lidt blomster i, så den ikke blev for rå. Seksløberen kantede jeg med guldtråd og bukserne blev døbt 'Lenny Lovegun' (Tak til Dennis;-)) For et stykke tid siden fandt jeg dem så igen og de blev lagt på Trendsales. Her faldt Stine for dem og på fordring fra Stine har jeg syet denne sherifskjorte til.

Skjorten har westernsnit på skuldrene og bagpå (okay, indrømmet, det er lidt svært at se på billederne, men nu er den altså sendt afsted til Stine, så jeg har ikke flere billeder at vise) og alle pyntestikninger er syet med orange og rød tråd. På indersiden af ombukket ved knapperne og på undersiden af den meget simple krave er der stivet af med det samme ornamentstof som seksløberen er syet i. På brystlommen er der selvfølgelig en sherifstjerne! Den ligner måske lidt en Davidsstjerne, men det ER altså en sherifstjerne;-)Jeg har ikke syet manchetter på, men inspireret af den Bonpointskjorte som Ella har på på sine fødselsdagsbilleder har jeg sat en trykknap i, der danner et lille læg nederst på ærmet. På Bonpointskjorten er der en lille knap og knaphul, men det passede ikke her, synes jeg. Jeg har brugt trykknapper i skorten, da jeg vurderer de vil have en længere levetid end almindelige knapper. Desuden er det praktisk, at den lille sherif selv kan smide skjorten, når han får det for varmt af at jagte kvægtyve, skyde til måls i haven og ellers opretholde almindelig lov og orden:-)

Lenny Lovegunskjorte str. 86 - 134. 299,-

torsdag den 17. april 2008

Retrosommer

Jeg har fløjet rundt som en hvirvelvind den sidste uges tid, så jeg har ikke haft freden og roen til at blogge. Jeg har ellers haft masser af sager jeg gerne ville skrive om og vise frem, men men men min tid er gledet mig af hænde og jeg har halset efter den, for at nå det hele. Ronni har haft døgnvagter hver anden dag:-S så alle dage har været lidt hårde. Det er dog ikke meningen at min blog skal udvikle sig til en brokke/beklageblog, så lad mig straks springe videre til alt det sjove:-)

Jeg har igennem de sidste mange år ledt efter vintagestoffer, hvor jeg kunne slippe afsted med det. Jeg har ikke altid vidst nøjagtigt, hvad jeg egentlig skulle bruge dem til, men har bare måttet eje dem til stakken derhjemme.
Nogle har haft et lækkert print, der straks tog en tilbage til barndommen og mindede om gardinerne i mine forældres stue, min farmors dynebetræk eller min oldemors spinlonkjoler. Andre har bare været så smukt udført håndarbejde, at det næsten ville være blasfemisk at lade dem ligge dér i upåskønnet stand. Af de sidste har det navnlig været store gamle hovedpudebetræk med broderier. De fleste er i en uovertruffen bomuldskvalitet og passer lige perfekt som det øverste stykke på en babydyne med nye lækre stoffer på den nederste del.
Nu sover begge tøserne med juniordyne og de fine gamle sager er pakket væk for en tid. Altså indtil jeg om helt utroligt mange år skal være mormor, for vores familie er afsluttet rent størrelsesmæssigt;-)


Nu syr jeg fortrinsvis tøj og detaljer på tøj af vintagestofferne. Se bare her:Jeg har fundet disse skønne stoffer på Trendsales (hvor ellers;-)) og de er tryllet om til de sødeste sommertoppe. Det er dog kun de to til højre. Den til venstre er 'bare' stof fra mine gemmer. Jeg er nemlig ved at sy alle mine hengemte projekter i min systue færdige. Det er skræmmende så meget der bare ligger og venter på en elastik, en knap, en syning, en lomme, en lille kant eller lignende, der kan gøre det fint og færdigt. Tsk, tsk, tsk - jeg burde skamme mig. Og gør det også (rødme, rødme, flovt, flovt)!!!Denne er en blanding af nyt og gammelt: Det grønne er vintage, det lilla er amerikansk bomuld og begge er i en skøn kvalitet. Det er virkeligt ypperligt bomuld, hvis man da ellers kan sige det om bomuld, haha.
Jeg har (selvfølgelig ) meget mere tøj i vintagestoffer jeg gerne vil vise her, men det er kun næsten færdigt ;-)

onsdag den 9. april 2008

Karlssons Klude - nu til drenge!


Ja, man tror jo det er løgn, men det er vist lykkes mig at sy et par quartershorts til drenge!!! Når jeg ellers syr noget, som jeg selv synes godt kunne bære betegnelsen unisex, får det ingen bemærkninger med på vejen af Sofia, men da hun så mig sidde på gulvet i min lille systue og bakse med bukserne på ginen, sagde hun: 'Mor, hvad hedder ham der?' Ergo det være drengebukser;-)
De er syet i en blød klassisk mælkedrengestrib med en kant af 'tyggegummi'stoffet forneden og en enkelt 'bobbel' i den ene side. Den er grøn på den ene side og blå på den anden.
Jeg har også syet dem i den lyserøde udgave, men jeg var vist ikke helt fokuseret, for jeg endte med at sy kanten på foroven??!!?!! Hvordan dét lykkedes for mig, aner jeg ikke, men må vist generelt fraråde mig selv (og andre, for den sags skyld) at sy lige midt i ulvetimen. Der er simpelthen for meget hyl;-) Derfor kan du ikke se dem her endnu, men det kommer selvfølgelig.


Nu mangler jeg bare at få lavet en overdel, der matcher og som ikke er unisex...hmmm....fortsættelse følger.

Hubbabubbamælkedreng (!) str 74 - 116 (foreløbig, men overvejer større størrelser) 229,-

fredag den 4. april 2008

Stort tillykke!!!


For et år og 11 dage siden var jeg spændt som en lille nisse på juleaften. Jeg havde nemlig termin med min lille trut nummer 2, og da den førstefødte jo havde gjort os forvænt med, at babyer da sandelig ankommer den dag de er beregnet til, så var det noget skuffet jeg gik i seng den aften. Og aftenen efter...og den efter igen....og den efterfølgende...og....og....og til sidst troede jeg, at jeg var dømt til bare at være gravid for altid og begyndte så småt at affinde mig med situationen. Så blev det en ny måned, april, og min tålmodige (HA!) venten blev afløst af helt og aldeles irritabel og sprængfarlig tilstand af nu-vil-jeg-f......-gerne-snart-føde!!!!!
Et jordemoderbesøg blev min lykke. Jeg fik løsnet hinder og da min mand var på døgnvagt, sov min mor hos mig og Sofia den nat, HVIS nu.....Næste formiddag ved nitiden var der 'vagtskifte', da Ronni kom hjem og Sofia kom med mormor hjem til mormor og morfar. Klokken 9.30 kom den første ve og klokken ca. 11 kørte vi mod OUH. Det lyder måske lidt pylret at køre så hurtigt, men det skulle vise sig at være en god idé at komme afsted så hurtigt:-) Ronni kørte selvfølgelig AAAALT for langsomt, men da det desværre ikke er tilladt at køre 3000 km/t, måtte jeg jo finde mig i det. Jeg kunne ikke holde ud at sidde op pga veer, så jeg ville lægge sædet ned. Det var ikke noget jeg havde den store erfaring med, så det kom ned med et ordentligt SMÆK!!! og resten af transporten var liggende.......

Klokken 13 så lille Ella dagens lys for første gang. Lille er måske så meget sagt, for klumpen vejede 4,5 kg. En ægte kanonkugle med skønhed deraf....plus at 11 dage for længe på hotellet heller ikke gjorde noget godt for udseendet. Heldigvis vokser man jo fra den slags med tiden og idag kan man slet ikke se, at hun lignede Simon Juhl til at starte med...

Idag fejrede vi vores lille trumles første fødselsdag (mon ikke du havde regnet ud, hvor dette bar hen;-)) og i morgen kommer familie og venner og fejrer hende med os.

Den første tid med to børn var både skøn og overvældende. Jeg syntes, at det var meget svært at forlige sig med tanken om, at jeg elskede den ene højere end den anden. Jeg kendte jo ikke den lille fis til trods for at vi havde delt alt i mere end 9 måneder. Det føltes så uretfærdigt på hendes vegne. Nu har jeg lært, at det er helt naturligt at have det på den måde, men den første tid var ikke så skæg indeni. Nu ved jeg, at jo mere man giver af sin kærlighed, des mere vokser den og nu har hele min familie en delt førsteplads i mit hjerte:-)
Inden dette bliver for sentimentalt må jeg hellere skynde mig at ønske dig tillykke med din 1 års fødselsdag, lille Ella Luna. Du har fuldstændiggjort min familie og jeg elsker dig, din lille tykke prutfis.
(Og nej, stregerne ved øjnene er ikke rynker! Det er ..øh,,,SAND! Vi er jo på stranden!)

Online samtidig med dig

Søg i Karlssons Kludeskab (blog)

Indlæser...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...