onsdag den 27. februar 2008

Fra stakken

Nogle gange (for det meste) er mit 'værksted' som en hule med stof over det hele (på reolen, på mit sybord, i min kiste, på min knage) i meterhøje bunker. Andre gange (yderst sjældent) ligger det hele foldet i sirlige bunker i min dertil indrettede reol. Når det ligger i reolen glemmer jeg ofte, hvad jeg har, for nogle stykker er så små, at man ikke lige får øje på dem, hvis man ikke leder. Jeg ville egentlig gerne altid have det i reolen, for det ser unægteligt noget mere præsentabelt ud, men det er som om det helt af sig selv hopper ud og lægger sig omkring mig, når jeg sidder og designer den næste klud - så skal jeg lige se 2 print ved siden af hinanden og så vælter det atter ud!!! Hvad kan man gøre så - det er jo ikke min skyld.....:-)
Dette insektstof fandt jeg dog i reolen, helt uden at rode (særlig meget). Jeg havde glemt, at jeg havde en del tilbage af det og da jeg alligevel var ved at klippe en lille bluse (den lyserøde med tyggegummistriben på maven) til min mands kollega, var jeg allerede tunet ind på de små størrelser. Dem har jeg ellers forsømt en del, men måske det kunne være sjovt igen?

Nå, ikke mere bla-bla-bla herfra;-)


Den er foreløbig en unika, men måske klipper jeg lidt flere. Denne er str 80 og koster 219,-

søndag den 24. februar 2008

Ellas forårsjakke

Jeg er ved at sy en forårsjakke til Ella. Eller..... det er faktisk løgn! Jeg HAR syet den, og ville have vist den frem efterhånden som arbejdet skred frem, men den ville ikke slippe mig (eller er det omvendt?!) så den blev færdig i dag, selvom jeg var alene med pigerne hele dagen. Helt uhørt og ganske skønt:-) Til trods for mit usædvanlige speedtempo, nåede jeg dog at tage et foto halvvejs og et par af det færdige resultat.
Dette er foret og jeg er vild med det. Jeg kan mærke en orange djævel har slået sin klo i mig og jeg drages mod alt orange lige for tiden.
Jeg overvejede at lave foret til yderstoffet, men da jeg luftede tanken for min kære mand så han helt forkert ud i ansigtet. Det minder ham tilsyneladende om et sengebetræk hans forældre havde, da han var barn. Mine forældre havde ikke lige dette, så jeg synes bare det er sødt:-))

Jeg synes ikke selv jeg er særlig god til at sy lynlås i. Det kræver for meget koncentration til mit temperament og med to små aber omkring sig bliver intet i den afdeling jo nemmere, så med dette in mente, synes jeg faktisk, at dette er aldeles hæderligt at se på.Her er det -næsten- færdige resultat. Ella var smurt ind i kiks (bestikkelse), så jeg viser den frem på en gine i stedet.
Den er ikke helt færdig, for jeg synes man skal kunne se noget mere af det lækre stof, der er indeni udenpå. Jeg har bestilt nogle store knapper til at betrække med stof og så skal der sådan et par på lommeklappen. Den har i øvrigt også dette stof bagpå. Og så er den kun til pynt:-)

mandag den 11. februar 2008

Skriv til mig!


Så kan det vist ikke gøres mere tydeligt;-) Skriv til mig.

Jeg har ændret indstillinger for kommentarer, så nu kan du skrive en kommentar til hvert enkelt indlæg, også selvom du ikke har en googlekonto.

Husk at skrive din mail på, hvis du vil have et svar tilbage:-)

Hvorfor skal du skrive til mig, spørger du? Det kan jo f.eks. være smart i forhold til mit forrige indlæg, hvor jeg har syet et begrænset antal af en given ting. Jeg har nemlig stadig ikke lagt minikollektionen på trendsales, for jeg havde nok at gøre med i går aftes at få billederne til at opføre sig efter mit hovede. Jeg er jo ny blogger, så jeg skal lige finde ud af alle de smarte ting man kan:-)

søndag den 10. februar 2008

Titte-bøh Nu må du kigge:-)Er du klar? Det håber jeg, for dette indlæg bliver nok en smule langt. Jeg vil forsøge at begrænse mig så godt jeg kan, men jeg er bare selv helt tosset med den lilla, den grønne og den orange farve sammen, så jeg vil så gerne vise så mange billeder af det som muligt.


Jeg har syet en meget lille sommerkollektion, men med de temperaturer vi har allerede nu i februar, kan det jo godt være, man kan have bare arme allerede i marts! Det er dælme skræmmende, men lad nu det ligge i denne omgang- Nu skal vi se på skønne stoffer:-)
Denne søde busseronne er syet i en frisk forårsgrøn farve med et lyseblåt ornament på. Ærmerne er syet i det lækre lilla stof jeg har gået og puslet om i en lille måneds tid. Der var nemlig ikke meget, så jeg ville ikke sy nogle prøver op. det skulle være rigtig fra starten, så jeg kunne sy så mange som muligt, og jeg er faktisk ret godt tilfreds med resultatet;-)Ærmestoffet er lys lilla med hvide grene og små hvide blade. Hist og her er der et enkelt lidt mørkere lilla blad. Jeg har også brugt en af de andre lilla stoffer i løbegangen ved halsen. Det er et mere symmetrisk mønster med små blade.
Alle pyntesømme og synlige sømme er syet med orange tråd. Langs halsudskæringen er sømmen lagt ned med en buet orange pyntesøm.For at give den lidt mere facon end blot A-facon, har jeg rynket den let til hele vejen rundt under brystet med en orange lille zigzag.

Sidste orange detalje er selvfølgelig det orange skråbånd forneden.


-Og så må man vel have sig en hat til!!! Faktisk er jeg gået lidt i selvsving på hatteområdet, men jeg er ikke klar til at vise dem frem endnu. Det er kun denne ene, der får lov i denne omgang! Men jeg kan da give lidt hints: Retro møder nyt og Yvonne ville blive svært misundelig, hehe. Det kunne godt gå hen og blive en besættelse for mig, kan jeg mærke - de er smaddersjove at sy:-D

Resten af dette indlæg får min lille guldklump lov at vise kjolen i min minikollektion frem. Den er syet i det mest fantastiske lilla stof med kaniner, der gemmer sig i et ornament. De sidder med ryggen til hinanden. Kan du se dem? Der sidder et par lige midt på Sofias mave. Halskanten på kjolen er den samme som på busseronnen, så selvom der ikke er meget af det samme stof som det på hatten, så passer det også sammen som et sæt.


Jeg mangler stadig at sy bukser til, men vejret idag var bare så flot, at jeg blev nødt til at skynde mig at tage nogle billeder, så det kunne tage sig bedst muligt ud. Nå, nu vil jeg lade billederne tale for sig selv i resten af dette indlæg. Jeg skal kun lige komme med en lille kommentar mere: Jeg har 4 kjoler, en i hver str: 92, 98,104 og 110. Så det er altså først-til-mølleprincippet med et enkelt forbehold for str 110:Jeg har lovet Ulla en i str 110 på forhånd, så hvis du MÅ eje en i den størrelse, så må du vente til jeg får mere stof hjem:-) Nå, nu fletter jeg næbbet;-)

torsdag den 7. februar 2008

Forsinket Fastelavn

Okay, indrømmet. Dette indlæg havde nok været lidt sjovere at læse FØR fastelavn eller i hvert fald senest selve fastelavnsdagen, men da min lille mus blev syg og derfor ikke kunne være med til festlighederne, kommer det derfor en smule forsinket nu.

video

Sofias kostume var som sagt meget simpelt, men til gengæld kunne hun holde ud at have det på hele dagen, fordi det ikke var så syntetisk som de dragter man kan købe. Faktisk insisterede hun på at beholde ørerne på, mens hun lå på sofaen med feber, haha.

Ps. Jeg ved det godt! Beklager, hvis du får hold i nakken af at se min video;-)

onsdag den 6. februar 2008

RetrobælterDisse fine bælter kom med posten idag og krævede straks at blive taget i brug. De er syet af Dorte fra Trendsales og du burde skynde dig ind på hendes profil og købe dig en mindre stak, for de er bare så skønne!! De er i elastik, der er betrukket med de skønneste vintagestoffer. Hvis du er til Marimekko har hun også det, men de er lidt dyrere. Mine kostede kun 89,- pr stk. Sikken et røverkøb!! Og så fik jeg dem med posten 2 dage senere, så man behøver ikke engang vente længe-dejligt:-) Skynd dig!http://www.trendsales.dk/main.asp?site=view_item&id=8073497&forum=131&road=&search=elastikbælte&sort=ID%20DESC&status=1
Jeg var lidt nervøs for om jeg ville ligne en juleskinke, for jeg har taget lidt let på det dér med træning efter min luksusbarsel er slut og min kære mand er startet på job igen. Nu er der kun Ella og mig selv hele dagen. MEN det havde jeg ikke behøvet spekulere på, for jeg kan både have bælterne i taljen og om hofterne og få det til at se ud som om jeg er fast i kødet som for 2 fødsler siden.....;-) Tusinde TAK, Dorte:-)

søndag den 3. februar 2008

På bestilling fra Sofia


Sofia ville gerne have balloner på sin undertrøje. Hun synes den er ekstra fin, fordi hun selv har valgt stoffet og hun fik lov at sidde på skødet af mig, mens jeg syede dem fast:-)


Og hov! Hvad er dog det for noget fint stof den ligger ovenpå? Den opmærksomme læser kan nok kende det fra stakken ude i siden og nu har jeg også fået syet et par solhatte af det og mange flere fine sager er også på vej gennem maskinerne. Det bliver et tema med orange, lilla og hvid. MEGET forårs/sommeragtigt og rigtig lækkert:-)
Og jeg lover at jeg snart vil finde ud af, hvordan det her blogspot fungerer, for selvfølgelig skulle billedet have vendt den anden vej og selvom jeg have vendt det rigtigt i mit billedbehandlingsprogram endte det alligevel på den gale led her. Møg, altså! Det her er jo irriterende at kigge på...!!!

lørdag den 2. februar 2008


Her gik man og var så fornøjet over alle de fine blomster, der myldrer frem i haven fra løg, man ikke kan huske at have lagt. Og så sner det! Frost på forårsblomster! Jeg er ny haveejer, så jeg har jo ikke så meget erfaring endnu med den slags endnu, så jeg håber da, at de fine blomster beslutter sig for at blive i min have...Jeg skal holde øje med dem hver eneste dag frem til det officielle forår ankommer. Ikke bare fordi jeg er bekymret for dem, men også fordi min hukommelse som sagt ikke er så skarpsleben og jeg derfor ikke har den fjerneste anelse om, hvad der kommer op hvor!!!


Vi havde besøg af Coat (kan altså ikke få mig selv til at kalde dig Charlotte. Sorry. Det lyder bare forkert, når jeg siger det) og yndige Esther. Pigerne kiggede på sne fra vinduerne i spisestuen. Jeg knipsede løs i haven i tørskoet afstand (trappesten og stue). Synes egentlig det klæ'r haven helt fint med lidt sne, men uuuhhh, mine blomster.....


I morgen skal jeg færdiggøre Sofias musekostume til fastelavnsfest i vuggestuen på mandag. Hun har selv valgt at være mus (som hun udtaler musss) og er MEGET glad for de museører hun selv har været med til at lave. Jeg lægger selvfølgelig billeder ind af hendes (meget simple) kostume på mandag.


Fortsat god weekend!

Online samtidig med dig

Søg i Karlssons Kludeskab (blog)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...